Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlen huurt kiosk met erfenis meneer Willems

Geplaatst opmaandag 12 oktober 2015 - 6:36

De gemeente Heerlen stelt ruim 26.000 euro beschikbaar aan culturele activiteiten die een kiosk nodig hebben.

Dat geld vloeit voort uit de erfenis van de in 1994 overleden meneer Willems, een cultuurliefhebber.

Eindelijk besteed
Een deel van die nalatenschap - 26.443 euro en 28 cent - is lange tijd niet geoormerkt. Nu kiest het stadsbestuur voor de kioskhuur. "Daarmee is het geld na twintig jaar eindelijk besteed. Dat mocht nu ook wel", zegt verantwoordelijk wethouder Barry Braeken (OPH/PvdA).

Voorwaarden
Overigens zijn er wel bepaalde voorwaarden verbonden aan de actie. Zo gaat het enkel om culturele activiteiten die op het Heerlense Pancratiusplein worden georganiseerd. Het geld staat gereserveerd voor het huren van een kiosk, niet voor een evenement zelf. Niet de gemeente, maar de organisator zelf moet voor de kiosk zorgen. Daarnaast moet de organisator een rechtspersoon zijn.

Serious Request
In totaal heeft Willems Heerlen meer dan drie ton in guldens nagelaten voor het ondersteunen van de plaatselijke cultuur. Een groot deel van dat bedrag is aangewend om de productiekosten van Serious Request (175.000 euro) te kunnen betalen.

Discussie
Met de keuze voor een kiosk komt er een einde aan een lange discussie rondom het legaat van Willems. Zo is er lange tijd sprake geweest van de komst van een vaste of verplaatsbare kiosk op het Pancratiusplein. Ook was een optie dat een deel van het geld naar het Jaar van de Mijnen zou gaan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Kerk maand dicht voor Glazen Huis in Heerlen
Royal Heerlen komt terug in oude staat
Redding nabij voor bioscoop Royal Heerlen
ANP
Heerlen wil nieuw winterevenement dat opvalt in de regio
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen