Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlen huurt kiosk met erfenis meneer Willems

Geplaatst opmaandag 12 oktober 2015 - 6:36

De gemeente Heerlen stelt ruim 26.000 euro beschikbaar aan culturele activiteiten die een kiosk nodig hebben.

Dat geld vloeit voort uit de erfenis van de in 1994 overleden meneer Willems, een cultuurliefhebber.

Eindelijk besteed
Een deel van die nalatenschap - 26.443 euro en 28 cent - is lange tijd niet geoormerkt. Nu kiest het stadsbestuur voor de kioskhuur. "Daarmee is het geld na twintig jaar eindelijk besteed. Dat mocht nu ook wel", zegt verantwoordelijk wethouder Barry Braeken (OPH/PvdA).

Voorwaarden
Overigens zijn er wel bepaalde voorwaarden verbonden aan de actie. Zo gaat het enkel om culturele activiteiten die op het Heerlense Pancratiusplein worden georganiseerd. Het geld staat gereserveerd voor het huren van een kiosk, niet voor een evenement zelf. Niet de gemeente, maar de organisator zelf moet voor de kiosk zorgen. Daarnaast moet de organisator een rechtspersoon zijn.

Serious Request
In totaal heeft Willems Heerlen meer dan drie ton in guldens nagelaten voor het ondersteunen van de plaatselijke cultuur. Een groot deel van dat bedrag is aangewend om de productiekosten van Serious Request (175.000 euro) te kunnen betalen.

Discussie
Met de keuze voor een kiosk komt er een einde aan een lange discussie rondom het legaat van Willems. Zo is er lange tijd sprake geweest van de komst van een vaste of verplaatsbare kiosk op het Pancratiusplein. Ook was een optie dat een deel van het geld naar het Jaar van de Mijnen zou gaan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Kerk maand dicht voor Glazen Huis in Heerlen
Royal Heerlen komt terug in oude staat
Redding nabij voor bioscoop Royal Heerlen
ANP
Heerlen wil nieuw winterevenement dat opvalt in de regio
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen