Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlen huurt kiosk met erfenis meneer Willems

Geplaatst opmaandag 12 oktober 2015 - 6:36

De gemeente Heerlen stelt ruim 26.000 euro beschikbaar aan culturele activiteiten die een kiosk nodig hebben.

Dat geld vloeit voort uit de erfenis van de in 1994 overleden meneer Willems, een cultuurliefhebber.

Eindelijk besteed
Een deel van die nalatenschap - 26.443 euro en 28 cent - is lange tijd niet geoormerkt. Nu kiest het stadsbestuur voor de kioskhuur. "Daarmee is het geld na twintig jaar eindelijk besteed. Dat mocht nu ook wel", zegt verantwoordelijk wethouder Barry Braeken (OPH/PvdA).

Voorwaarden
Overigens zijn er wel bepaalde voorwaarden verbonden aan de actie. Zo gaat het enkel om culturele activiteiten die op het Heerlense Pancratiusplein worden georganiseerd. Het geld staat gereserveerd voor het huren van een kiosk, niet voor een evenement zelf. Niet de gemeente, maar de organisator zelf moet voor de kiosk zorgen. Daarnaast moet de organisator een rechtspersoon zijn.

Serious Request
In totaal heeft Willems Heerlen meer dan drie ton in guldens nagelaten voor het ondersteunen van de plaatselijke cultuur. Een groot deel van dat bedrag is aangewend om de productiekosten van Serious Request (175.000 euro) te kunnen betalen.

Discussie
Met de keuze voor een kiosk komt er een einde aan een lange discussie rondom het legaat van Willems. Zo is er lange tijd sprake geweest van de komst van een vaste of verplaatsbare kiosk op het Pancratiusplein. Ook was een optie dat een deel van het geld naar het Jaar van de Mijnen zou gaan.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Kerk maand dicht voor Glazen Huis in Heerlen
Royal Heerlen komt terug in oude staat
Redding nabij voor bioscoop Royal Heerlen
ANP
Heerlen wil nieuw winterevenement dat opvalt in de regio
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen