Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Heerlen houdt kritisch rapport over CBS-gebouw achter

Geplaatst opvrijdag 9 februari 2018 - 17:06

De gemeente Heerlen heeft een kritisch rapport over de verkoop van het voormalige CBS-kantoor jarenlang achtergehouden.

Uit het rapport blijkt dat het voormalige pand van het Centraal Bureau voor de Statistiek is verkocht in strijd met wettelijke regels en de beginselen van behoorlijk bestuur. Dat meldt NRC Handelsblad. De gemeente verkocht het pand in 2012.

Creatieve broedplaats
Het voormalige pand werd door de rijksoverheid voor 464.000 euro verkocht aan de gemeente. Dezelfde dag werd het pand voor precies hetzelfde bedrag verkocht aan een projectontwikkelaar. Die beloofde het pand om te bouwen tot een creatieve broedplaats. Omdat het bedrijf het aankoopbedrag niet kon betalen, verstrekte de gemeente een lening.

Ambtenaar was adviseur
Uit een reconstructie van NRC blijkt dat de ambtenaar die de verkoop afhandelde eerder adviseur was van de projectontwikkelaar. De betrokken ambtenaar, tegenwoordig waarnemend gemeentesecretaris Dorthe Schipperheijn, verzweeg dit.

Niet transparant
De gemeente liet in 2012 al onderzoek doen naar de verkoop van het pand. Uit het rapport blijkt dat de keuze voor de projectontwikkelaar niet transparant was. De conclusie is dat "niet volledig werd voldaan aan eigen regels, normen en routines en dat niet alle besluiten geheel conform wettelijke regels en beginselen van behoorlijk bestuur zijn genomen".

La
Het kritische rapport is daarna in een la beland in het Heerlense stadhuis. De gemeenteraad heeft het stuk nooit ontvangen. Volgens de gemeente is het feitenonderzoek niet naar de raad gestuurd omdat het een opdracht was van de algemeen directeur en geen opdracht van het college, zo schrijft NRC.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen