Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlen: Geld voor live-uitzendingen carnaval en wagenhal

Geplaatst opdinsdag 5 november 2019 - 15:52

De gemeente Heerlen gaat ieder jaar 20.000 euro bijdragen aan het uitzenden van carnavalsoptochten op televisie en via social media. Daarnaast gaat er 30.000 euro naar een tweede hal waar carnavalswagens gebouwd en gestald kunnen worden.

Dat maakte de gemeente bekend. De financiering is voor een periode van vijf jaar vastgelegd.

Uitstraling
Na overleg met de drie stadscarnavalsverenigingen Winkbülle, Carnavals Comité Hoensbroek (CCH) en de Bokkeriejesj besloot het college om structureel geld vrij te maken voor live-registratie van de optochten. "Wij zijn blij met de uitstraling van de carnavalsoptochten die door de uitzendingen van de regionale televisie en door de inzet van sociale media zelfs wereldwijd bekeken kunnen worden", stelt het gemeentebestuur.

Heikel thema
De financiering van carnaval is een jaarlijks terugkerend puntje van discussie. Vooral de extra bijdrage voor de uitzending van de optocht van Heerlen op L1 was een heikel thema. De carnavalsverenigingen vroegen jaarlijks een bijdrage van de gemeente voor de registratie. Het geld is bestemd voor de live-uitzending van de optocht van Heerlen op de regionale tv en streaming van de optochten van Heerlerheide en Hoensbroek op social media.

Wagenbouwers
De gemeente Heerlen geeft daarnaast jaarlijks 30.000 euro subsidie voor een tweede hal voor wagenbouwers. De extra hal is nodig omdat de huidige loods aan de Wijngaardsweg in De Koumen te klein is geworden.

Grote behoefte
Uit een inventaris van stichting Carnavalsloods Parkstad blijkt dat de behoefte aan ruimte voor wagenbouwers groot is. Op dit moment zijn er 45 partijen in Heerlen die ruimte willen huren voor het bouwen en stallen van hun wagen, waaronder veel clubs die al langdurig op de wachtlijst staan. Dat komt omdat er nauwelijks verloop is.

Extra loods
Om de wachtlijst weg te werken, wil de stichting een extra loods op de Schelsberg betrekken. Dat kan alleen met financiële steun van de gemeente. Omdat de gemeente van mening is dat carnaval van groot belang is voor de cultuur, stelt het nu jaarlijks geld voor de huur ter beschikking. De overige 25.000 euro die nodig zijn, moeten de gebruikers zelf betalen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen