Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlen is de groenste

Geplaatst opwoensdag 3 september 2014 - 10:59

De meest groene stad van Nederland is Heerlen. Emmen en Lelystad volgen op plaats twee en drie. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen UR.

De onderzoekers hebben gekeken naar het aantal vierkante meters openbaar groen bĂ­nnen de bebouwde kom, gedeeld door het aantal woningen. De benoeming is voor de gemeente niet nieuw: in 2009 was Heerlen ook al de groenste.

Meer groen
In de top-30 van groenste steden staat Venlo op de 20ste plek, Maastricht op de 26ste en Sittard-Geleen op de 28ste plaats.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Heerlen is de groenste
Weert finalist groenste regio ter wereld
Mechelen krijgt een landschapsparkje
waterzak
Stein helpt jonge aanplant met waterzakken
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen