Overslaan en naar de inhoud gaan

Is Heerlen dé evenementenstad van Limburg?

Geplaatst opdonderdag 26 mei 2016 - 17:52

Heerlen gaat de strijd aan met andere Limburgse steden om dé evenementenstad te worden na het succes van Serious Request.

"Je moet evenementen naar de gemeente halen die bij je profiel passen. Wij hebben vastgesteld dat dit 'urban' is", zegt wethouder Berry Braeken tegen L1. De gemeente zegt met Serious Request te hebben laten zien dat de stad bijna een miljoen bezoekers goed aan kan.

Uit cijfers die de gemeente woensdag bekend maakte, blijkt dat het evenement 4,2 miljoen euro aan extra omzet voor de ondernemers heeft opgeleverd. Ruim 861.000 bezoekers bezochten de binnenstad en zij gaven gemiddeld zo'n 5 euro uit.

Lees ook: Serious Request levert Heerlen 4,2 miljoen op.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Serious Request, glazen huis, heerlen
Wordt Heerlen Evenementengemeente van het Jaar?
Heerlens winterfestival kijkt terug op geslaagde editie
Pop up's tijdens Glazen Huis in Heerlen
Heerlen geeft ton voor promotie Glazen Huis
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen