Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlen bezorgd over toestroom sociaal zwakkeren

Geplaatst opmaandag 4 december 2017 - 12:39

Heerlen is bezorgd over het aantal mensen van buiten de provincie dat naar de gemeente verhuist en een beroep doet op de bijstand.

Volgens wethouder Peter van Zutphen van Heerlen verhuizen er enkele honderden mensen met een uitkering meer naar Heerlen dan dat er mensen met een uitkering uit Heerlen vertrekken.

Lees ook: Armlastigen verruilen Randstad voor Limburg

Portemonnee
En dat betekent dat Heerlen en omringende gemeenten die het probleem ook merken, zelf de portemonnee moeten trekken. "Bij de verdeelsystematiek van het Rijk wordt met deze verhuizingen geen rekening gehouden. En wij hoeven niet te betalen voor een landelijk probleem", zo zei Van Zutphen tegen L1.

Prijzen
De Heerlense wethouder snapt dat mensen die weinig te besteden hebben naar Parkstad verhuizen omdat hier de prijzen voor huur- en koopwoningen beduidend lager liggen. Maar hij wil wel dat gemeenten gecompenseerd worden voor de hogere kosten die dat met zich meebrengt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen