Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlen bezorgd over toestroom sociaal zwakkeren

Geplaatst opmaandag 4 december 2017 - 12:39

Heerlen is bezorgd over het aantal mensen van buiten de provincie dat naar de gemeente verhuist en een beroep doet op de bijstand.

Volgens wethouder Peter van Zutphen van Heerlen verhuizen er enkele honderden mensen met een uitkering meer naar Heerlen dan dat er mensen met een uitkering uit Heerlen vertrekken.

Lees ook: Armlastigen verruilen Randstad voor Limburg

Portemonnee
En dat betekent dat Heerlen en omringende gemeenten die het probleem ook merken, zelf de portemonnee moeten trekken. "Bij de verdeelsystematiek van het Rijk wordt met deze verhuizingen geen rekening gehouden. En wij hoeven niet te betalen voor een landelijk probleem", zo zei Van Zutphen tegen L1.

Prijzen
De Heerlense wethouder snapt dat mensen die weinig te besteden hebben naar Parkstad verhuizen omdat hier de prijzen voor huur- en koopwoningen beduidend lager liggen. Maar hij wil wel dat gemeenten gecompenseerd worden voor de hogere kosten die dat met zich meebrengt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen