Overslaan en naar de inhoud gaan

Heemskerk ambieert bondscoachschap mountainbikers

Geplaatst opzaterdag 15 juli 2017 - 20:34
Bekijk media
  • 1
  • 1

Tim Heemskerk zou wel bondscoach van de Mountainbikers willen worden.

Dat zei hij in het TV-programma Tour de L1mbourg op L1. "Zeg nooit, nooit. Mijn passie ligt bij het mountainbiken. Dus waarom niet, mocht die vraag komen van de KNWU."

Prestaties
Heemskerk was 7 jaar lang bondscoach bij de
Mountainbikers. "Dat was een voorrecht om te doen. Maar tja, ik werd destijds afgerekend op de prestaties van de Senioren. Dat gebuerde in 2015, het jaar voor de Spelen in Rio. Het ontbrak aan een absolute wereldtopper op dat moment. Met als gevolg dat nu het budget is gehalveerd voor dit jaar. Het traject dat we hebben opgezet met een trainingcentrum in Sittard bijvoorbeeld, ten spijt. Maar met de budgetten die we nu hebben kunnen we alleen een EK en WK doen.

Ik kan me de frustratie van Heemskerk wel begrijpen", zei Joop Atsma, zelf bestuurder geweest bij de KNWU. "Ik heb het ook bij het huidige profwielrennen op de weg gezien. Het begint bij het investeren in de jongeren. Het is jammer dat dit nu ook bij het mountainbiken min of meer stil ligt."

Atsma denkt dat Heemskerk nog wel terugkomt. Met zijn enthousiasme en zijn ervaring om mensen te motiveren, is er vast nog een plek voor hem weggelegd.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Herfstachtig vandaag, met (mot)regen en wind...

Een bericht gedeeld door 1Limburg (@1limburg) op

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

8 uur editie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

12 uur editie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Het laatste Limburgse sportnieuws

Gerelateerde berichten

'Olympische ambities Dumoulin uniek'
Atsma heeft begrip voor kritiek op Limburgse wielerclubs
Oud-KNWU-bestuurder denkt dat Tour naar Limburg komt
NK mountainbike volgend jaar in Landgraaf

Meest gelezen

Uit eigen keuken
Uitgelicht
Doneer online een voedselpakket

Ook dit jaar kun je weer online een voedselbankpakket doneren in het kader van de actie 'L1, Samen voor de Voedselbank'. Door online te doneren kunnen er producten worden gekocht voor de Voedselbanken in Limburg. Hiermee help je maar liefst 6000 Limburgers! Je kunt kiezen tussen 3 online pakketten van €10, €25 en €100.

Doneer hier uw online voedselpakket
Uitgelicht
Haal de beste buuttes bij je in huis!

In aanloop naar het 55-jarig jubileum van de Limburgse Vereniging van Karnavalsartiesten (LVKA) is deze nieuwe dvd van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen gemaakt.
In samenwerking met L1 is een dvd samengesteld met daarop de winnende buuttes van de jaren 2010, 2011 en 2012 (met o.a. Fer Naus, Harold Schroijen, Har Daniels en Ger Frenken).
Een DVD mét lachgarantie!

Bestel nu de DVD in de L1 Shop
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
Uitgelicht
Jouw favoriete liedje in ruil voor jouw actie of donatie

Doe mee met de actie 'L1 Samen voor de Voedselbank'! Van 11 t/m 21 december zetten alle medewerkers van L1 zich weer in om, samen met bedrijven, verenigingen en inwoners van Limburg, zoveel mogelijk voedselpakketten met langhoudbare producten in te zamelen. Help jij mee? Bedenk zelf een actie en meld deze aan op onze website of doneer online een voedselpakket. Makkelijker kan bijna niet... Als dank voor jouw hulp mag je vervolgens ook een verzoekplaatje aanvragen. De dj's van L1 draaien jouw favoriete liedje met plezier!

Meld hier jouw actie voor de voedselbank aan
Uitgelicht
AvondGasten, de talkshow van Limburg

Iedere werkdag met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. AvondGasten is om 17:55 live op L1 TV en wordt herhaald om 20:55 en 22:55 uur.
Presentatie: Fabienne Nijsten, Sanders Kleikers en Kirsten Paulus

AvondGasten, elke werkdag op L1 TV