Overslaan en naar de inhoud gaan

Heemskerk ambieert bondscoachschap mountainbikers

Geplaatst opzaterdag 15 juli 2017 - 20:34

Tim Heemskerk zou wel bondscoach van de Mountainbikers willen worden.

Dat zei hij in het TV-programma Tour de L1mbourg op L1. "Zeg nooit, nooit. Mijn passie ligt bij het mountainbiken. Dus waarom niet, mocht die vraag komen van de KNWU."

Prestaties
Heemskerk was 7 jaar lang bondscoach bij de
Mountainbikers. "Dat was een voorrecht om te doen. Maar tja, ik werd destijds afgerekend op de prestaties van de Senioren. Dat gebuerde in 2015, het jaar voor de Spelen in Rio. Het ontbrak aan een absolute wereldtopper op dat moment. Met als gevolg dat nu het budget is gehalveerd voor dit jaar. Het traject dat we hebben opgezet met een trainingcentrum in Sittard bijvoorbeeld, ten spijt. Maar met de budgetten die we nu hebben kunnen we alleen een EK en WK doen.

Ik kan me de frustratie van Heemskerk wel begrijpen", zei Joop Atsma, zelf bestuurder geweest bij de KNWU. "Ik heb het ook bij het huidige profwielrennen op de weg gezien. Het begint bij het investeren in de jongeren. Het is jammer dat dit nu ook bij het mountainbiken min of meer stil ligt."

Atsma denkt dat Heemskerk nog wel terugkomt. Met zijn enthousiasme en zijn ervaring om mensen te motiveren, is er vast nog een plek voor hem weggelegd.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

'Olympische ambities Dumoulin uniek'
Atsma heeft begrip voor kritiek op Limburgse wielerclubs
Oud-KNWU-bestuurder denkt dat Tour naar Limburg komt
Duizenden fietsers trotseren Limburgs Mooiste
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen