Overslaan en naar de inhoud gaan

Heemkundegroep 'in problemen' door sigarenschenking

Geplaatst opwoensdag 9 oktober 2019 - 20:38

De historische vereniging Heemkundegroep Beek heeft een luxe-probleem. De collectie puilt uit door een recente schenking van antieke spullen van een oude sigarenfabriek in Beek, Spronken Sigaren.

De Heemkundegroep is er blij mee. Het probleem is echter dat ze geen plek hebben om alles te stallen en aan het publiek te tonen.

Loods
Een gedeelte van de Spronkencollectie past zelfs niet in de depotruimte van de Heemkundegroep. Het ligt opgeslagen in een loods in Beek.

Eigen plek
De Heemkundegroep Beek is gehuisvest in het gebouw voor ouderenzorg Franciscus. "Valkenswaard en Sittard hebben zich al gemeld om de Spronkencollectie over te nemen", vertelt Paul Mennens van de Heemkundegroep. "In Valkenswaard willen ze een nationaal sigarenmuseum inrichten. Dat is mooi. Ze kunnen wat spullen van ons krijgen. Maar het grootste deel moet toch echt hier blijven. Dat is belangrijk voor Beek. Maar dan moeten we wel een plek krijgen waar mensen het kunnen zien."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen