Overslaan en naar de inhoud gaan

Heemkundegroep 'in problemen' door sigarenschenking

Geplaatst opwoensdag 9 oktober 2019 - 20:38

De historische vereniging Heemkundegroep Beek heeft een luxe-probleem. De collectie puilt uit door een recente schenking van antieke spullen van een oude sigarenfabriek in Beek, Spronken Sigaren.

De Heemkundegroep is er blij mee. Het probleem is echter dat ze geen plek hebben om alles te stallen en aan het publiek te tonen.

Loods
Een gedeelte van de Spronkencollectie past zelfs niet in de depotruimte van de Heemkundegroep. Het ligt opgeslagen in een loods in Beek.

Eigen plek
De Heemkundegroep Beek is gehuisvest in het gebouw voor ouderenzorg Franciscus. "Valkenswaard en Sittard hebben zich al gemeld om de Spronkencollectie over te nemen", vertelt Paul Mennens van de Heemkundegroep. "In Valkenswaard willen ze een nationaal sigarenmuseum inrichten. Dat is mooi. Ze kunnen wat spullen van ons krijgen. Maar het grootste deel moet toch echt hier blijven. Dat is belangrijk voor Beek. Maar dan moeten we wel een plek krijgen waar mensen het kunnen zien."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen