Overslaan en naar de inhoud gaan

Heemels liet cocaïne leveren in garage Tweede Kamer

Geplaatst opvrijdag 28 oktober 2016 - 20:55

De druk op medewerkers van de PVV van Geert Wilders is belachelijk groot. Dat stelt ex PVV'er Michael Heemels in een interview dat zaterdag verschijnt in De Volkskrant.

Heemels moest in februari vertrekken bij de PVV nadat hij de boel had opgelicht. Hij drukte geld van de Limburgse PVV-fractie achterover om zijn alcohol- en drugsverslaving te kunnen betalen.

Persvoorlichter Wilders
De politicus uit Herkenbosch was op dat moment fractievoorzitter van de PVV in de Provinciale Staten en persvoorlichter van Geert Wilders. Hij stal zeker 110.000 euro uit de partijkas.

Cocaïne
"Ik liet de cocaïne leveren tot in de garage van de Tweede Kamer", vertelt Heemels in het interview met de Volkskrant. "Op het laatst gebruikte ik 5 gram per dag. Zelfs dealers vroegen soms of het allemaal voor mij was." Vijf gram coke is een enorme hoeveelheid. Veel gebruikers hebben voldoende aan een halve gram per avond, stelt de Volkskrant.

'Zijn vragen waren commando's'
Michael Heemels zegt dat Geert Wilders grote druk uitoefende op hem en andere partijmedewerkers. "Zijn vragen waren commando's. Als hij iets wilde, stuurde hij een mail. Daarop moest ik bevestigen met 'ok'. Als ik dat niet deed, kreeg ik binnen een halve minuut een appje: 'zie mail'. Als ik dan nog niks deed, kreeg ik een sms: 'waarom reageer je niet?' Als het dan weer te lang duurde, werd ik gebeld door de secretaresse. Zelf belde hij bijna nooit", aldus de ex-PVV'er.

'Alles uit handen laten vallen'
"Als de secretaresse belde dat Geert je wilde zien, moest je alles uit je handen laten vallen en naar zijn kamer komen. Daar zei hij meteen wat hij wilde. Soms wilde hij weten hoe hij vandaag op tv kon komen. Binnen een kwartier moest ik dan met een idee komen."

Geen excuus
Hoewel de druk groot was, wil Heemels het niet als excuus aanvoeren voor zijn drugsgebruik. "Ik heb dat spul zelf door mijn lijf gejaagd." Heemels werd na de diefstal ontslagen. Dat kreeg hij via Whatsapp te horen. Van Wilders vernam hij daarna nooit meer iets.

Lees hier alles over Michael Heemels.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

PVV wil maakindustrie terug naar Limburg halen
Excuses voor vergelijking PVV met Duitse bezetters
PVV: 'Geradicaliseerde moslims oppakken en uitzetten'
Vluchtelingen in een asielzoekerscentrum
PVV: geen gemeenschapsgeld voor uitgeprocedeerden
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen