Overslaan en naar de inhoud gaan

Heemels liet cocaïne leveren in garage Tweede Kamer

Geplaatst opvrijdag 28 oktober 2016 - 20:55

De druk op medewerkers van de PVV van Geert Wilders is belachelijk groot. Dat stelt ex PVV'er Michael Heemels in een interview dat zaterdag verschijnt in De Volkskrant.

Heemels moest in februari vertrekken bij de PVV nadat hij de boel had opgelicht. Hij drukte geld van de Limburgse PVV-fractie achterover om zijn alcohol- en drugsverslaving te kunnen betalen.

Persvoorlichter Wilders
De politicus uit Herkenbosch was op dat moment fractievoorzitter van de PVV in de Provinciale Staten en persvoorlichter van Geert Wilders. Hij stal zeker 110.000 euro uit de partijkas.

Cocaïne
"Ik liet de cocaïne leveren tot in de garage van de Tweede Kamer", vertelt Heemels in het interview met de Volkskrant. "Op het laatst gebruikte ik 5 gram per dag. Zelfs dealers vroegen soms of het allemaal voor mij was." Vijf gram coke is een enorme hoeveelheid. Veel gebruikers hebben voldoende aan een halve gram per avond, stelt de Volkskrant.

'Zijn vragen waren commando's'
Michael Heemels zegt dat Geert Wilders grote druk uitoefende op hem en andere partijmedewerkers. "Zijn vragen waren commando's. Als hij iets wilde, stuurde hij een mail. Daarop moest ik bevestigen met 'ok'. Als ik dat niet deed, kreeg ik binnen een halve minuut een appje: 'zie mail'. Als ik dan nog niks deed, kreeg ik een sms: 'waarom reageer je niet?' Als het dan weer te lang duurde, werd ik gebeld door de secretaresse. Zelf belde hij bijna nooit", aldus de ex-PVV'er.

'Alles uit handen laten vallen'
"Als de secretaresse belde dat Geert je wilde zien, moest je alles uit je handen laten vallen en naar zijn kamer komen. Daar zei hij meteen wat hij wilde. Soms wilde hij weten hoe hij vandaag op tv kon komen. Binnen een kwartier moest ik dan met een idee komen."

Geen excuus
Hoewel de druk groot was, wil Heemels het niet als excuus aanvoeren voor zijn drugsgebruik. "Ik heb dat spul zelf door mijn lijf gejaagd." Heemels werd na de diefstal ontslagen. Dat kreeg hij via Whatsapp te horen. Van Wilders vernam hij daarna nooit meer iets.

Lees hier alles over Michael Heemels.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

PVV wil maakindustrie terug naar Limburg halen
Excuses voor vergelijking PVV met Duitse bezetters
PVV: 'Geradicaliseerde moslims oppakken en uitzetten'
Vluchtelingen in een asielzoekerscentrum
PVV: geen gemeenschapsgeld voor uitgeprocedeerden
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen