Overslaan en naar de inhoud gaan

Heemels ging van PVV-geld naar Madonna

Geplaatst opmaandag 25 april 2016 - 6:00

Een concert van Madonna, verlovingsringen, verkeersboetes, een overnachting in het luxueuze Hotel Adlon in Berlijn. Oud-PVV'er Michael Heemels betaalde het allemaal uit de partijkas.

Het staat allemaal in een accountantsrapport over de uitgaven van de in februari opgestapte PVV-fractievoorzitter in de provinciale politiek. Dat schrijven de Limburgse kranten.

Aangifte
De PVV deed eerder dit jaar aangifte van verduistering en valsheid in geschrifte tegen haar voormalige voorman. Heemels zou van 2012 tot begin dit jaar voor 176.000 euro uit de met belastinggeld gevulde partijkas hebben gegraaid.

Lees ook: PVV'er Heemels stal 175.000 euro uit partijkas

"Mijn misstappen zijn voor een belangrijk deel ingegeven door problematisch drank- en drugsgebruik", zo liet de PVV’er op 18 februari weten. Maar er waren meer kostenposten. Wat Heemels precies heeft bekostigd met de tienduizenden euro’s aan cash die hij pinde met de bankpas en creditcard van de PVV, is niet duidelijk.

Onthutsend
Een overzicht van de geregistreerde betalingen biedt echter een even helder als onthutsend inkijkje in het uitgavenpatroon van Heemels. Voor een optreden van popster Madonna telde hij vorig jaar 900 euro neer, voor verlovingsringen bijna 700.

Lees ook: Michael Heemels: 'Ik leefde in sprookjeswereld'

En als de woordvoerder van Geert Wilders dat jaar kennelijk zijn Haagse woning moet inrichten, shopt hij met PVV-geld. De fractiekas komt tevens van pas om belastingen en verkeersboetes te voldoen en een deurwaarder en incassobureau tevreden te stellen.

Blitse jongen
Waarnemend PVV-fractievoorzitter Robert Housmans: "Heel confronterend allemaal. Heemels was niet alleen verslaafd, maar wilde ook de blitse jongen uithangen, het mannetje zijn."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

PVV wil maakindustrie terug naar Limburg halen
Excuses voor vergelijking PVV met Duitse bezetters
PVV: 'Geradicaliseerde moslims oppakken en uitzetten'
Vluchtelingen in een asielzoekerscentrum
PVV: geen gemeenschapsgeld voor uitgeprocedeerden
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen