Overslaan en naar de inhoud gaan

Heemels ging van PVV-geld naar Madonna

Geplaatst opmaandag 25 april 2016 - 6:00

Een concert van Madonna, verlovingsringen, verkeersboetes, een overnachting in het luxueuze Hotel Adlon in Berlijn. Oud-PVV'er Michael Heemels betaalde het allemaal uit de partijkas.

Het staat allemaal in een accountantsrapport over de uitgaven van de in februari opgestapte PVV-fractievoorzitter in de provinciale politiek. Dat schrijven de Limburgse kranten.

Aangifte
De PVV deed eerder dit jaar aangifte van verduistering en valsheid in geschrifte tegen haar voormalige voorman. Heemels zou van 2012 tot begin dit jaar voor 176.000 euro uit de met belastinggeld gevulde partijkas hebben gegraaid.

Lees ook: PVV'er Heemels stal 175.000 euro uit partijkas

"Mijn misstappen zijn voor een belangrijk deel ingegeven door problematisch drank- en drugsgebruik", zo liet de PVV’er op 18 februari weten. Maar er waren meer kostenposten. Wat Heemels precies heeft bekostigd met de tienduizenden euro’s aan cash die hij pinde met de bankpas en creditcard van de PVV, is niet duidelijk.

Onthutsend
Een overzicht van de geregistreerde betalingen biedt echter een even helder als onthutsend inkijkje in het uitgavenpatroon van Heemels. Voor een optreden van popster Madonna telde hij vorig jaar 900 euro neer, voor verlovingsringen bijna 700.

Lees ook: Michael Heemels: 'Ik leefde in sprookjeswereld'

En als de woordvoerder van Geert Wilders dat jaar kennelijk zijn Haagse woning moet inrichten, shopt hij met PVV-geld. De fractiekas komt tevens van pas om belastingen en verkeersboetes te voldoen en een deurwaarder en incassobureau tevreden te stellen.

Blitse jongen
Waarnemend PVV-fractievoorzitter Robert Housmans: "Heel confronterend allemaal. Heemels was niet alleen verslaafd, maar wilde ook de blitse jongen uithangen, het mannetje zijn."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

PVV wil maakindustrie terug naar Limburg halen
Excuses voor vergelijking PVV met Duitse bezetters
PVV: 'Geradicaliseerde moslims oppakken en uitzetten'
Vluchtelingen in een asielzoekerscentrum
PVV: geen gemeenschapsgeld voor uitgeprocedeerden
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen