Overslaan en naar de inhoud gaan

Heemels ging van PVV-geld naar Madonna

Geplaatst opmaandag 25 april 2016 - 6:00

Een concert van Madonna, verlovingsringen, verkeersboetes, een overnachting in het luxueuze Hotel Adlon in Berlijn. Oud-PVV'er Michael Heemels betaalde het allemaal uit de partijkas.

Het staat allemaal in een accountantsrapport over de uitgaven van de in februari opgestapte PVV-fractievoorzitter in de provinciale politiek. Dat schrijven de Limburgse kranten.

Aangifte
De PVV deed eerder dit jaar aangifte van verduistering en valsheid in geschrifte tegen haar voormalige voorman. Heemels zou van 2012 tot begin dit jaar voor 176.000 euro uit de met belastinggeld gevulde partijkas hebben gegraaid.

Lees ook: PVV'er Heemels stal 175.000 euro uit partijkas

"Mijn misstappen zijn voor een belangrijk deel ingegeven door problematisch drank- en drugsgebruik", zo liet de PVV’er op 18 februari weten. Maar er waren meer kostenposten. Wat Heemels precies heeft bekostigd met de tienduizenden euro’s aan cash die hij pinde met de bankpas en creditcard van de PVV, is niet duidelijk.

Onthutsend
Een overzicht van de geregistreerde betalingen biedt echter een even helder als onthutsend inkijkje in het uitgavenpatroon van Heemels. Voor een optreden van popster Madonna telde hij vorig jaar 900 euro neer, voor verlovingsringen bijna 700.

Lees ook: Michael Heemels: 'Ik leefde in sprookjeswereld'

En als de woordvoerder van Geert Wilders dat jaar kennelijk zijn Haagse woning moet inrichten, shopt hij met PVV-geld. De fractiekas komt tevens van pas om belastingen en verkeersboetes te voldoen en een deurwaarder en incassobureau tevreden te stellen.

Blitse jongen
Waarnemend PVV-fractievoorzitter Robert Housmans: "Heel confronterend allemaal. Heemels was niet alleen verslaafd, maar wilde ook de blitse jongen uithangen, het mannetje zijn."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

PVV wil maakindustrie terug naar Limburg halen
Excuses voor vergelijking PVV met Duitse bezetters
PVV: 'Geradicaliseerde moslims oppakken en uitzetten'
Vluchtelingen in een asielzoekerscentrum
PVV: geen gemeenschapsgeld voor uitgeprocedeerden
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen