Overslaan en naar de inhoud gaan

Heemels ging van PVV-geld naar Madonna

Geplaatst opmaandag 25 april 2016 - 6:00

Een concert van Madonna, verlovingsringen, verkeersboetes, een overnachting in het luxueuze Hotel Adlon in Berlijn. Oud-PVV'er Michael Heemels betaalde het allemaal uit de partijkas.

Het staat allemaal in een accountantsrapport over de uitgaven van de in februari opgestapte PVV-fractievoorzitter in de provinciale politiek. Dat schrijven de Limburgse kranten.

Aangifte
De PVV deed eerder dit jaar aangifte van verduistering en valsheid in geschrifte tegen haar voormalige voorman. Heemels zou van 2012 tot begin dit jaar voor 176.000 euro uit de met belastinggeld gevulde partijkas hebben gegraaid.

Lees ook: PVV'er Heemels stal 175.000 euro uit partijkas

"Mijn misstappen zijn voor een belangrijk deel ingegeven door problematisch drank- en drugsgebruik", zo liet de PVV’er op 18 februari weten. Maar er waren meer kostenposten. Wat Heemels precies heeft bekostigd met de tienduizenden euro’s aan cash die hij pinde met de bankpas en creditcard van de PVV, is niet duidelijk.

Onthutsend
Een overzicht van de geregistreerde betalingen biedt echter een even helder als onthutsend inkijkje in het uitgavenpatroon van Heemels. Voor een optreden van popster Madonna telde hij vorig jaar 900 euro neer, voor verlovingsringen bijna 700.

Lees ook: Michael Heemels: 'Ik leefde in sprookjeswereld'

En als de woordvoerder van Geert Wilders dat jaar kennelijk zijn Haagse woning moet inrichten, shopt hij met PVV-geld. De fractiekas komt tevens van pas om belastingen en verkeersboetes te voldoen en een deurwaarder en incassobureau tevreden te stellen.

Blitse jongen
Waarnemend PVV-fractievoorzitter Robert Housmans: "Heel confronterend allemaal. Heemels was niet alleen verslaafd, maar wilde ook de blitse jongen uithangen, het mannetje zijn."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

PVV wil maakindustrie terug naar Limburg halen
Excuses voor vergelijking PVV met Duitse bezetters
PVV: 'Geradicaliseerde moslims oppakken en uitzetten'
Vluchtelingen in een asielzoekerscentrum
PVV: geen gemeenschapsgeld voor uitgeprocedeerden
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen