Overslaan en naar de inhoud gaan

Heemels begon met coke na uit fractie zetten van Cor Bosman

Geplaatst opzaterdag 29 oktober 2016 - 9:48

Michael Heemels begon met het gebruiken van coke op de dag dat zijn vriend Cor Bosman uit de Limburgse PVV-fractie werd gezet.

Dat vertelt de voormalig fractievoorzitter van de Limburgse PVV in een openhartig interview met de Volkskrant. Bosman moest januari 2012 gedwongen opstappen nadat een mail opdook waarin hij Selçuk Öztürk uitmaakte voor 'stuk uitgekotst halalvlees, gemaakt van Turks varken'.

Cor Bosman
Heemels was destijds nog een eenvoudig Statenlid bij de Limburgse PVV, maar hij moest de rol van woordvoerder noodgedwongen op zich nemen omdat toenmalig fractievoorzitter Laurence Stassen niet in staat was om de media te woord te staan, vertelt hij. "Achter de schermen was ze alleen maar aan het huilen. Tegelijkertijd kregen we continu sms'jes van Geert: wat is dit voor een puinhoop? En: zorg dat het goed komt. Ik probeerde haar te kalmeren, maar ze kon niks meer. Dus ik zei: ik doe het wel."

Kapot van
De voormalig woordvoerder van Wilders probeerde naar eigen zeggen die dag te redden wat er te redden viel. "Ik deed alles op gevoel, wist totaal niet hoe het moest. Journalisten fileerden me. Maar ik heb die dag recht geluld wat krom was en ik was er goed in. Ik kwam geloofwaardig over. Maar ik was er kapot van. Het was gewoon niet eerlijk tegenover Bosman."

Verslaving
Het blijkt ook het startsein voor het cokegebruik van de politicus uit Herkenbosch. Heemels dronk tegen die tijd al veel, maar viel op die dag voor de coke. Dat gebeurde in Duitsland waar hij vrienden bezocht. "Net over de grens kocht ik bij een tankstation een paar halve liters. Ik had praktisch niets gegeten. Voordat ik Keulen binnenreed, was ik al dronken."

Cocaïne
Ziek van de drank arriveerde hij uiteindelijk in Duitsland waar hij zich in het feestgedruis stort. "Iemand zei: 'Weet je wat jij moet doen? Pak even een lijntje, dan zijn de scherpe randjes eraf.' Binnen een paar minuten voelde ik me weer goed. Ik dacht: wauw, dit moet ik onthouden."

Ontslag
In de jaren daarna werd de drank-en drugsverslaving van Heemels steeds heftiger. Uiteindelijk resulteerde het erin dat hij de PVV-kas gebruikte om zijn verslaving te bekostigen. Het leidde begin dit jaar tot zijn ontslag en binnenkort moet Heemels voor de rechter verschijnen voor verduistering.

Lees ook: Heemels liet cocaïne leveren in garage Tweede Kamer

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Michael Heemels is lijsttrekker van PVV
OM: Michael Heemels nog dit jaar voor de rechter
Graus over Heemels: 'Verhaal van junk, dief en alcoholist'
Oud-partijgenoot verdacht Heemels al langer van gesjoemel
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen