Overslaan en naar de inhoud gaan

Heemels begon met coke na uit fractie zetten van Cor Bosman

Geplaatst opzaterdag 29 oktober 2016 - 9:48

Michael Heemels begon met het gebruiken van coke op de dag dat zijn vriend Cor Bosman uit de Limburgse PVV-fractie werd gezet.

Dat vertelt de voormalig fractievoorzitter van de Limburgse PVV in een openhartig interview met de Volkskrant. Bosman moest januari 2012 gedwongen opstappen nadat een mail opdook waarin hij Selçuk Öztürk uitmaakte voor 'stuk uitgekotst halalvlees, gemaakt van Turks varken'.

Cor Bosman
Heemels was destijds nog een eenvoudig Statenlid bij de Limburgse PVV, maar hij moest de rol van woordvoerder noodgedwongen op zich nemen omdat toenmalig fractievoorzitter Laurence Stassen niet in staat was om de media te woord te staan, vertelt hij. "Achter de schermen was ze alleen maar aan het huilen. Tegelijkertijd kregen we continu sms'jes van Geert: wat is dit voor een puinhoop? En: zorg dat het goed komt. Ik probeerde haar te kalmeren, maar ze kon niks meer. Dus ik zei: ik doe het wel."

Kapot van
De voormalig woordvoerder van Wilders probeerde naar eigen zeggen die dag te redden wat er te redden viel. "Ik deed alles op gevoel, wist totaal niet hoe het moest. Journalisten fileerden me. Maar ik heb die dag recht geluld wat krom was en ik was er goed in. Ik kwam geloofwaardig over. Maar ik was er kapot van. Het was gewoon niet eerlijk tegenover Bosman."

Verslaving
Het blijkt ook het startsein voor het cokegebruik van de politicus uit Herkenbosch. Heemels dronk tegen die tijd al veel, maar viel op die dag voor de coke. Dat gebeurde in Duitsland waar hij vrienden bezocht. "Net over de grens kocht ik bij een tankstation een paar halve liters. Ik had praktisch niets gegeten. Voordat ik Keulen binnenreed, was ik al dronken."

Cocaïne
Ziek van de drank arriveerde hij uiteindelijk in Duitsland waar hij zich in het feestgedruis stort. "Iemand zei: 'Weet je wat jij moet doen? Pak even een lijntje, dan zijn de scherpe randjes eraf.' Binnen een paar minuten voelde ik me weer goed. Ik dacht: wauw, dit moet ik onthouden."

Ontslag
In de jaren daarna werd de drank-en drugsverslaving van Heemels steeds heftiger. Uiteindelijk resulteerde het erin dat hij de PVV-kas gebruikte om zijn verslaving te bekostigen. Het leidde begin dit jaar tot zijn ontslag en binnenkort moet Heemels voor de rechter verschijnen voor verduistering.

Lees ook: Heemels liet cocaïne leveren in garage Tweede Kamer

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Michael Heemels is lijsttrekker van PVV
OM: Michael Heemels nog dit jaar voor de rechter
Graus over Heemels: 'Verhaal van junk, dief en alcoholist'
Oud-partijgenoot verdacht Heemels al langer van gesjoemel
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen