Overslaan en naar de inhoud gaan

Heel Vijlen voortaan 30km-zone

Geplaatst opvrijdag 22 mei 2020 - 21:44

Heel Vijlen is vanaf aanstaande maandag een 30km-zone.

In een groot deel van het dorp gold die maximumsnelheid al, maar de doorgaande Mamelisserweg, Vijlenberg, Vijlenstraat en Hilleshagerweg zijn op dit moment nog 50-wegen. Volgende week is dat voorbij.

Klachten
Reden voor de snelheidsbeperking zijn de aanhoudende klachten die de gemeente Vaals krijgt over hardrijdend verkeer in het dorp. Mobiele snelheidsmeters die met een boos gezichtje aangeven dat bestuurders te hard reden hadden geen effect, zodat de gemeente nu de snelheid helemaal terug schroeft.

Komend najaar wordt de maatregel geëvalueerd, en neemt de gemeente een beslissing of de maximumsnelheid in Vijlen definitief wordt vastgesteld op 30 kilometer per uur.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen