Overslaan en naar de inhoud gaan

Heel Vijlen voortaan 30km-zone

Geplaatst opvrijdag 22 mei 2020 - 21:44

Heel Vijlen is vanaf aanstaande maandag een 30km-zone.

In een groot deel van het dorp gold die maximumsnelheid al, maar de doorgaande Mamelisserweg, Vijlenberg, Vijlenstraat en Hilleshagerweg zijn op dit moment nog 50-wegen. Volgende week is dat voorbij.

Klachten
Reden voor de snelheidsbeperking zijn de aanhoudende klachten die de gemeente Vaals krijgt over hardrijdend verkeer in het dorp. Mobiele snelheidsmeters die met een boos gezichtje aangeven dat bestuurders te hard reden hadden geen effect, zodat de gemeente nu de snelheid helemaal terug schroeft.

Komend najaar wordt de maatregel geƫvalueerd, en neemt de gemeente een beslissing of de maximumsnelheid in Vijlen definitief wordt vastgesteld op 30 kilometer per uur.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen