Overslaan en naar de inhoud gaan

Heel Vijlen voortaan 30km-zone

Geplaatst opvrijdag 22 mei 2020 - 21:44

Heel Vijlen is vanaf aanstaande maandag een 30km-zone.

In een groot deel van het dorp gold die maximumsnelheid al, maar de doorgaande Mamelisserweg, Vijlenberg, Vijlenstraat en Hilleshagerweg zijn op dit moment nog 50-wegen. Volgende week is dat voorbij.

Klachten
Reden voor de snelheidsbeperking zijn de aanhoudende klachten die de gemeente Vaals krijgt over hardrijdend verkeer in het dorp. Mobiele snelheidsmeters die met een boos gezichtje aangeven dat bestuurders te hard reden hadden geen effect, zodat de gemeente nu de snelheid helemaal terug schroeft.

Komend najaar wordt de maatregel geëvalueerd, en neemt de gemeente een beslissing of de maximumsnelheid in Vijlen definitief wordt vastgesteld op 30 kilometer per uur.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen