Overslaan en naar de inhoud gaan

Heel Limburg wordt wakker met sneeuw

Geplaatst opzondag 24 januari 2021 - 8:39

In heel Limburg en ook in het oosten van Brabant is in de nacht van zaterdag op zondag sneeuw gevallen en blijven liggen.

Volgens Meteo Limburg is heel Limburg bedekt met een laagje sneeuw. "Er is duidelijk meer sneeuw gevallen dan verwacht", aldus het weerbureau.

Tot 10 centimeter
In Vijlen ligt tot 10 centimeter sneeuw en hogerop in die regio zelfs meer. In Ubachsberg is 9 centimeter gemeten. Ook in Noord- en Midden-Limburg is sneeuw blijven liggen, al is dat ietsje minder dan in het Heuvelland. De laatste keer dat dit in Noord- en Midden-Limburg voorkwam, was in januari 2019, zo weet het weerbureau.

Vaker winters koud
Volgens Meteo Limburg is het in het laatste deel van deze maand (21 tot en met 31 januari) sinds de jaren negentig opvallender kouder geworden met relatief vaak winterweer. "Deze sneeuwverrassing past in dat onderzoek", aldus Meteo Limburg.

Er is nog meer kans op (natte) sneeuw zondag. Het wordt 3 tot 4 graden. De sneeuw gaat smelten, maar in de heuvels blijft het witte poeder liggen.

Gladheid
Door de winterse neerslag is er sprake van gladheid. Ook komt verspreid over het land gladheid door bevriezing van natte weggedeelten voor. Reden dat het KNMI gisteravond al code geel heeft afgegeven voor het hele land.

Bekijk hier het uitgebreide weerbericht

Het levert in ieder geval mooie plaatjes op:

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen