Overslaan en naar de inhoud gaan

Heel Limburg wordt wakker met sneeuw

Geplaatst opzondag 24 januari 2021 - 8:39

In heel Limburg en ook in het oosten van Brabant is in de nacht van zaterdag op zondag sneeuw gevallen en blijven liggen.

Volgens Meteo Limburg is heel Limburg bedekt met een laagje sneeuw. "Er is duidelijk meer sneeuw gevallen dan verwacht", aldus het weerbureau.

Tot 10 centimeter
In Vijlen ligt tot 10 centimeter sneeuw en hogerop in die regio zelfs meer. In Ubachsberg is 9 centimeter gemeten. Ook in Noord- en Midden-Limburg is sneeuw blijven liggen, al is dat ietsje minder dan in het Heuvelland. De laatste keer dat dit in Noord- en Midden-Limburg voorkwam, was in januari 2019, zo weet het weerbureau.

Vaker winters koud
Volgens Meteo Limburg is het in het laatste deel van deze maand (21 tot en met 31 januari) sinds de jaren negentig opvallender kouder geworden met relatief vaak winterweer. "Deze sneeuwverrassing past in dat onderzoek", aldus Meteo Limburg.

Er is nog meer kans op (natte) sneeuw zondag. Het wordt 3 tot 4 graden. De sneeuw gaat smelten, maar in de heuvels blijft het witte poeder liggen.

Gladheid
Door de winterse neerslag is er sprake van gladheid. Ook komt verspreid over het land gladheid door bevriezing van natte weggedeelten voor. Reden dat het KNMI gisteravond al code geel heeft afgegeven voor het hele land.

Bekijk hier het uitgebreide weerbericht

Het levert in ieder geval mooie plaatjes op:

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen