Overslaan en naar de inhoud gaan

'Heel Limburg trots op het Glazen Huis in Heerlen'

Geplaatst opvrijdag 19 juni 2015 - 9:10

3FM dj Giel Beelen hoopt dat heel Limburg in december trots is op het Glazen Huis in Heerlen. Dat er een echt Limburgs gevoel ontstaat.

"We wilden graag naar Limburg en hebben lang hoop gehad op Maastricht. Maar daar zitten ze met een ijsbaan geloof ik. Goed dat we nu eindelijk komen", zegt Giel Beelen.

Sneak preview
Tijdens Pinkpop namen de 3FM dj's alvast een kijkje op de plek waar het Glazen Huis straks staat. "We sliepen in Heerlen en iedereen wilde het even zien. Het is een prachtig plein. Met de horeca, de kerk en jullie eigen glazen huis, het Glaspaleis", vindt zendercoördinator Wilbert Mutsaers van 3FM.

Limburgs gevoel
Giel Beelen heeft er in ieder geval zin in om naar Heerlen te gaan. Al weet hij nu nog niet of hij in het huis zal zitten of van buitenaf mee gaat helpen. Dat wordt pas later dit jaar bekend.

Lees ook: Giel Beelen wil zich laten opsluiten in Heerlen

"Rondom het Glazen Huis in Leeuwarden ontstond een trots, Fries gevoel. En officieel zaten we in 2012 in Enschede, maar eigenlijk was het Twente. Dat zie ik hier ook gebeuren. Dat heel Limburg trots is op het feit dat we in Heerlen zitten. Dat zou erg mooi zijn."

Half jaartje
Over 181 dagen gaat Serious Request in Heerlen van start, voor het eerst in Limburg. De deur van het Glazen Huis blijft van 18 december tot en met 26 december op slot.

Lees meer over het Glazen Huis in Heerlen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP, Giel Beelen
Giel Beelen wil zich laten opsluiten in Heerlen
Paul Rabbering oefent vast voor Glazen Huis met vies sapje
glazen huis, serious request, heerlen
Glazen Huis-dj’s voelden 'de liefde van Limburg'
Giel: Lot is m'n mooiste herinnering aan Glazen Huis
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen