Overslaan en naar de inhoud gaan

'Heel Limburg trots op het Glazen Huis in Heerlen'

Geplaatst opvrijdag 19 juni 2015 - 9:10

3FM dj Giel Beelen hoopt dat heel Limburg in december trots is op het Glazen Huis in Heerlen. Dat er een echt Limburgs gevoel ontstaat.

"We wilden graag naar Limburg en hebben lang hoop gehad op Maastricht. Maar daar zitten ze met een ijsbaan geloof ik. Goed dat we nu eindelijk komen", zegt Giel Beelen.

Sneak preview
Tijdens Pinkpop namen de 3FM dj's alvast een kijkje op de plek waar het Glazen Huis straks staat. "We sliepen in Heerlen en iedereen wilde het even zien. Het is een prachtig plein. Met de horeca, de kerk en jullie eigen glazen huis, het Glaspaleis", vindt zendercoördinator Wilbert Mutsaers van 3FM.

Limburgs gevoel
Giel Beelen heeft er in ieder geval zin in om naar Heerlen te gaan. Al weet hij nu nog niet of hij in het huis zal zitten of van buitenaf mee gaat helpen. Dat wordt pas later dit jaar bekend.

Lees ook: Giel Beelen wil zich laten opsluiten in Heerlen

"Rondom het Glazen Huis in Leeuwarden ontstond een trots, Fries gevoel. En officieel zaten we in 2012 in Enschede, maar eigenlijk was het Twente. Dat zie ik hier ook gebeuren. Dat heel Limburg trots is op het feit dat we in Heerlen zitten. Dat zou erg mooi zijn."

Half jaartje
Over 181 dagen gaat Serious Request in Heerlen van start, voor het eerst in Limburg. De deur van het Glazen Huis blijft van 18 december tot en met 26 december op slot.

Lees meer over het Glazen Huis in Heerlen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP, Giel Beelen
Giel Beelen wil zich laten opsluiten in Heerlen
Paul Rabbering oefent vast voor Glazen Huis met vies sapje
glazen huis, serious request, heerlen
Glazen Huis-dj’s voelden 'de liefde van Limburg'
Giel: Lot is m'n mooiste herinnering aan Glazen Huis
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen