Overslaan en naar de inhoud gaan

Hattrick Semedo redt Fortuna na desastreuze openingsfase

Geplaatst opvrijdag 23 maart 2018 - 21:52

Fortuna Sittard heeft nog steeds zicht op rechtstreekse promotie naar de Eredivisie. SC Cambuur werd vrijdagavond, na een curieuze openingsfase, met 3-2 aan de kant geschoven.

Lisandro Semedo was met drie treffers van grote waarde voor Fortuna, dat door de overwinning twee punten inloopt op concurrent NEC.

Open huis
Fortuna begon desastreus, want het was open huis in de defensie. Matthew Steenvoorden en Ricardo Kip profiteerden daarvan namens Cambuur en tekenden in de eerste tien minuten voor de 0-1 en 0-2. Fortuna bleek echter over een gezonde lading veerkracht te beschikken. Na negentien minuten stond het alweer 2-2 door een afstandsschot én een benutte strafschop van Lisandro Semedo.

Gretig
Ook daarna trokken beide ploegen gretig ten aanval, maar de doelpuntenregen bleef beperkt tot de openingsfase. De Fortunezen Finn Stokkers en Stefan Askovski stuitten voor rust op Cambuur-doelman Erik Cummins, terwijl Robbert Schilder in de tegenaanval voor een nieuwe Friese voorsprong had kunnen zorgen.

Lisandro Semedo viert zijn gescoorde strafschop tegen Cambuur Leeuwarden (3-2 overwinning).
Foto: Orange Pictures

Hattrick
Na de pauze golfde het spel weer op en neer. De eerste serieuze kans werd niet verzilverd door Cambuur-spits Barto, waarna Fortuna voor het meeste doelgevaar zorgde. Clint Essers, opnieuw Semedo én Lars Hutten weigerden echter de trekker over te halen, totdat Semedo na 70 minuten voor de tweede keer mocht aanleggen voor een penalty. De Portugees voltooide zijn hattrick: 3-2.

Wonder
Het was een wonder dat Cambuur daarna niet de 3-3 op het scorebord zette, want Issah Kallon miste voor een leeg doel. Fortuna-topscorer Askovski deed dat kunstje vervolgens dunnetjes over, waardoor de score ongewijzigd bleeg. Doordat concurrent NEC in eigen huis met 1-1 gelijkspeelde tegen De Graafschap, is Fortuna's achterstand op de Nijmegenaren geslonken tot twee punten.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen