Overslaan en naar de inhoud gaan

Hattrick Semedo redt Fortuna na desastreuze openingsfase

Geplaatst opvrijdag 23 maart 2018 - 21:52

Fortuna Sittard heeft nog steeds zicht op rechtstreekse promotie naar de Eredivisie. SC Cambuur werd vrijdagavond, na een curieuze openingsfase, met 3-2 aan de kant geschoven.

Lisandro Semedo was met drie treffers van grote waarde voor Fortuna, dat door de overwinning twee punten inloopt op concurrent NEC.

Open huis
Fortuna begon desastreus, want het was open huis in de defensie. Matthew Steenvoorden en Ricardo Kip profiteerden daarvan namens Cambuur en tekenden in de eerste tien minuten voor de 0-1 en 0-2. Fortuna bleek echter over een gezonde lading veerkracht te beschikken. Na negentien minuten stond het alweer 2-2 door een afstandsschot én een benutte strafschop van Lisandro Semedo.

Gretig
Ook daarna trokken beide ploegen gretig ten aanval, maar de doelpuntenregen bleef beperkt tot de openingsfase. De Fortunezen Finn Stokkers en Stefan Askovski stuitten voor rust op Cambuur-doelman Erik Cummins, terwijl Robbert Schilder in de tegenaanval voor een nieuwe Friese voorsprong had kunnen zorgen.

Lisandro Semedo viert zijn gescoorde strafschop tegen Cambuur Leeuwarden (3-2 overwinning).
Foto: Orange Pictures

Hattrick
Na de pauze golfde het spel weer op en neer. De eerste serieuze kans werd niet verzilverd door Cambuur-spits Barto, waarna Fortuna voor het meeste doelgevaar zorgde. Clint Essers, opnieuw Semedo én Lars Hutten weigerden echter de trekker over te halen, totdat Semedo na 70 minuten voor de tweede keer mocht aanleggen voor een penalty. De Portugees voltooide zijn hattrick: 3-2.

Wonder
Het was een wonder dat Cambuur daarna niet de 3-3 op het scorebord zette, want Issah Kallon miste voor een leeg doel. Fortuna-topscorer Askovski deed dat kunstje vervolgens dunnetjes over, waardoor de score ongewijzigd bleeg. Doordat concurrent NEC in eigen huis met 1-1 gelijkspeelde tegen De Graafschap, is Fortuna's achterstand op de Nijmegenaren geslonken tot twee punten.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen