Overslaan en naar de inhoud gaan

Hartverwarmende actie voor getroffen migranten in Lesbos

Geplaatst opdonderdag 17 september 2020 - 19:02

Het hart van de uit Belfeld afkomstige Anne Vermeulen breekt wanneer ze hoort dat een brand vorige week vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos heeft verwoest.

De wil om iets te betekenen voor de duizenden asielzoekers die nu op straat rondzwerven is groot. Dat blijkt uit een slaapzakkenactie van stichting Because We Carry, waar de 26-jarige Anne vrijwilligster is.

Tot en met woensdag fungeerde haar huis in Utrecht als verzamelpunt voor slaapzakken. "Mensen brachten ze vanuit héél het land. Super om dit zien wat Nederland binnen een paar dagen tijd kan bereiken. Ongelooflijk", zegt Anne vrolijk.

Verzamelpunten
Het doel van de stichting was om 15.000 slaapzakken mee te nemen naar Lesbos. In korte tijd had Because We Carry in elke provincie twee verzamelpunten opgezet waar ongeveer 650 slaapzakken naartoe konden worden gebracht. Ook Limburg kende twee punten verzamelpunten: Brunssum en Meterik.

Volgens Anne zijn de slaapzakken multifunctioneel en dat is wat de migranten op dit moment nodig hebben. "Ze hebben helemaal niets meer. Slaapzakken kun je gebruiken om mee te slapen, maar kunnen overdag ook gebruikt worden als een dekentje om op te zitten."

Hutjemutje
Begin juli is Anne nog in Lesbos geweest en heeft ze met eigen ogen gezien hoe moeilijk vluchtelingen het daar hebben. "Het was een afgrijselijk beeld. Mensen slapen in tenten, zitten hutjemutje op elkaar en worden omringd door prikkeldraad alsof ze gevangenen zijn."

Komende dagen worden alle slaapzaken ingepakt en dit weekend worden ze overgevlogen door Corendon en TUI. "Ik heb de laatste dagen maar een paar uurtjes slaap gehad, maar het was het waard. Je wordt zo omringd door positiviteit, een grote bron van liefde. Heel mooi om zien", zegt Anne.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen