Overslaan en naar de inhoud gaan

Hartverwarmend: Mentor steekt leerling hart onder de riem

Geplaatst opzondag 24 december 2017 - 19:31

Een leraar van het Graaf Huyn College in Geleen heeft een van zijn leerlingen, die een moeilijke periode achter de rug heeft, op een bijzondere wijze een hart onder de riem gestoken.

De 14-jarige Luc Hensgens uit Puth moest vrijdag zijn rapport ophalen.

Uitgeprinte versie
Daar had hij niet zoveel zin in. Niet omdat zijn punten niet goed waren, maar vooral omdat de tiener het overbodig vond. Zijn ouders hadden via het schoolsysteem al zijn punten al gezien. Volgens de scholier was het slechts een uitgeprinte versie.

Ziekte
De mentor had voor Luc iets bijzonders gemaakt. De jongen kreeg niet alleen zijn rapport, maar ook een speciale boodschap. Dit omdat de tiener een moeilijke periode achter de rug heeft omdat bij zijn vader een ongeneselijke vorm van beenmergkanker is geconstateerd.

Eendracht
De vader van de jongen heeft een foto van het persoonlijke briefje op zijn Facebookpagina gezet. "Kerst vieren draait volgens mij om liefde, verbondenheid en eendracht met mensen waar je van houdt", valt er te lezen. "Jouw gezin is liefdevol, verbonden en eendrachtig en jouw karakter, inzet en gedrag is daar het gevolg van." Op het rapport van Luc was niks aan te merken. "Je mag ontzettend trots zijn op jezelf. Je hebt het geweldig gedaan", schrijft de mentor.

Ontroerd
De zieke vader is geraakt door het briefje. "Stil en ontroerd zijn wij hiervan", schrijft hij erbij.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen