Overslaan en naar de inhoud gaan

Hartverwarmend: Mentor steekt leerling hart onder de riem

Geplaatst opzondag 24 december 2017 - 19:31

Een leraar van het Graaf Huyn College in Geleen heeft een van zijn leerlingen, die een moeilijke periode achter de rug heeft, op een bijzondere wijze een hart onder de riem gestoken.

De 14-jarige Luc Hensgens uit Puth moest vrijdag zijn rapport ophalen.

Uitgeprinte versie
Daar had hij niet zoveel zin in. Niet omdat zijn punten niet goed waren, maar vooral omdat de tiener het overbodig vond. Zijn ouders hadden via het schoolsysteem al zijn punten al gezien. Volgens de scholier was het slechts een uitgeprinte versie.

Ziekte
De mentor had voor Luc iets bijzonders gemaakt. De jongen kreeg niet alleen zijn rapport, maar ook een speciale boodschap. Dit omdat de tiener een moeilijke periode achter de rug heeft omdat bij zijn vader een ongeneselijke vorm van beenmergkanker is geconstateerd.

Eendracht
De vader van de jongen heeft een foto van het persoonlijke briefje op zijn Facebookpagina gezet. "Kerst vieren draait volgens mij om liefde, verbondenheid en eendracht met mensen waar je van houdt", valt er te lezen. "Jouw gezin is liefdevol, verbonden en eendrachtig en jouw karakter, inzet en gedrag is daar het gevolg van." Op het rapport van Luc was niks aan te merken. "Je mag ontzettend trots zijn op jezelf. Je hebt het geweldig gedaan", schrijft de mentor.

Ontroerd
De zieke vader is geraakt door het briefje. "Stil en ontroerd zijn wij hiervan", schrijft hij erbij.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen