Overslaan en naar de inhoud gaan

Hartproblemen: Fortunees Rienstra voorlopig aan de kant

Geplaatst opvrijdag 9 juli 2021 - 13:12

Aanvoerder Ben Rienstra komt voorlopig niet in actie voor zijn club Fortuna Sittard. Bij de middenvelder is bij recent medisch onderzoek een mogelijke hartafwijking aan het licht gekomen.

"Alle partijen willen geen enkel risico nemen", zo is te lezen in een statement van speler en club op de website van Fortuna. Waar de rest van de selectie sinds zaterdag weer traint in de aanloop naar het nieuwe seizoen, kijkt captain Rienstra sindsdien toe langs de rand van het trainingsveld.

Onderzoek
"Op basis van recent afgenomen cardiologische onderzoeken is verder onderzoek gewenst in het belang de gezondheid van Ben", zo legt Fortuna uit. Rienstra wordt in de komende tijd onderworpen aan verder onderzoek door specialisten. Tijdens dat traject zal Rienstra geen (oefen)wedstrijden spelen.

Conclusies
Of Rienstra daarna wél weer op het veld zal staan, hangt af van de conclusies van de medici. Dat is ook het moment dat Fortuna en de middenvelder verdere informatie zullen delen en dus duidelijk wordt of de 31-jarige Rienstra zijn carrière nog kan voortzetten.

Aanvoerder
Rienstra speelt sinds de zomer van 2020 in Sittard en droeg afgelopen seizoen de aanvoerdersband. Eerder stond hij onder contract bij onder meer Heracles Almelo, AZ en Willem II.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen