Overslaan en naar de inhoud gaan

Hartoperaties in Hasselt zonder borstkas open te maken

Geplaatst opdinsdag 17 oktober 2017 - 17:52

In het ziekenhuis van Hasselt worden sinds donderdag hartoperaties uitgevoerd zonder de borstkas open te maken.

Het ziekenhuis heeft dat dinsdag wereldkundig gemaakt. Dinsdag is ook voor de vierde keer zo'n operatie uitgevoerd door hartchirurg Alaaddin Yilmaz

Operatiewond
Het Jessa ziekenhuis is het enige ziekenhuis waar de operatie op deze manier wordt gedaan. Veel Nederlandse Limburgers laten zich behandelen in het Vlaamse ziekenhuis. Yilmaz maakt voor de hartoperatie geen grote operatiewond. De operatie gebeurt door kleine sneetjes in de huid.

Volgens de hartchirurg in Hasselt kunnen hartoperaties in de toekomst vrijwel allemaal op deze manier uitgevoerd worden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen