Overslaan en naar de inhoud gaan

Harrie Ramakers niet vervolgd voor vermeende bedreiging

Geplaatst opvrijdag 19 augustus 2016 - 11:04

Bandidos-baas Harrie Ramakers is vrijdagochtend zelf niet aanwezig bij de rechtbank voor een zaak uit 2012.

Ramakers zou een buurman hebben mishandeld en bedreigd. De buurman deed daarvan aangifte.

Vergeten
De zaak stond al eerder gepland, maar toen werd vergeten om Harrie Ramakers uit zijn cel op te pikken en naar de rechtszaal te brengen. Daarom ging de zitting toen niet door. Vrijdag zou de Bandidos-baas wél bij de zitting aanwezig zijn.

Ondanks dat hij er toch niet bij is, is de zaak toch in behandeling genomen.

Vervolging
Justitie had Ramakers in eerste instantie helemaal niet willen vervolgen, vanwege een gebrek aan bewijs. De overbuurman was het daar niet mee eens en diende een klacht in bij het gerechtshof. Hij vond dat de Bandidos-baas toch vervolgd moest worden, omdat hij nu eenmaal pijn en letsel had gehad.

Weinig bewijs
Het hof kon zich hier in vinden, maar had ook begrip voor het standpunt van justitie. Op het gebied van mishandeling, vond het hof dat er inderdaad te weinig bewijs was om er een zaak van te maken.
In het geval van de bedreiging was het anders, oordeelde het hof. En dus moest het Openbaar Ministerie daar toch mee aan de slag.

Onmogelijk
In de rechtszaal betoogde advocaat
Phil Boonen van Ramakers dat het juridisch helemaal niet mogelijk is om op basis van een klacht over één feit (mishandeling) een zaak over een ander feit (bedreiging) te beginnen.

Niet verwacht
De Officier van Justitie én de rechter waren het hiermee eens. Een ongekende eensgezindheid dus in de rechtbank. "Die had ik ook niet helemaal verwacht," zegt
Boonen na afloop. "Het verweer had ik gevoerd en ik had gedacht dat de officier daar wel een reactie op zou geven. Deze reactie had ik echter niet verwacht. Maar, prima."

Lees ook: Bandidos-baas Harrie Ramakers voor de rechter.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Echt-Susteren in beroep tegen uitspraak huis Ramakers
Sluiting van huis Bandidos-leider in Nieuwstadt onterecht
Werd het huis van Harrie Ramakers terecht gesloten?
Bandidosbaas Ramakers wil schadevergoeding
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen