Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Harrie lag op 't randje van de dood, Antoine trok 'm eraf

Geplaatst opmaandag 17 oktober 2016 - 18:44

Harrie Koolen uit Ospel werd 5 jaar geleden gered door dorpsgenoot Antoine Hekers. Met dank aan zijn 'reddende engel' kan Harrie deze maandag zijn 74e verjaardag vieren.

Op de kop af vijf jaar geleden balanceerde Harrie Koolen op het randje van de dood. "Ik lag op bed en ging gek ademhalen. Mijn vrouw belde 112." En toen kreeg Antoine Hekers een melding. Hij is burgerhulpverlener en spoedde zich naar het huis van Harrie Koolen.

Reanimeren
"Ik ben hem gaan helpen. We zijn met twee man gaan reanimeren en al snel kwam een derde
burgerhulpverlener met een defibrillator", legt Hekers uit. Volgens Toos Koolen was het zonder de hulp van de burgerhulpverleners fout gegaan. "Als je moet wachten op een ambulance is het te laat."

Verdriedubbeld
Maandag werd bekend dat de kans om een hartstilstand te overleven afgelopen 20 jaar verdriedubbeld is. Midden jaren '90 was de kans nog 9 procent. Nu is die gestegen tot 27 procent, blijkt uit onderzoek van de Hartstichting.

Dat komt onder meer door een toename van het aantal mobiele defibrillatoren, zogeheten AED's. Ook beginnen omstanders sneller met reanimeren en zijn er de laatste jaren steeds meer burgerhulpverleners.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Miljoenen voor hartonderzoek van Universiteit Maastricht
Hartstichting pompt geld in onderzoek bij UM
Miljoen euro voor onderzoek naar vrouwenhart
Meeste toegankelijke defibrillatoren in Limburg
Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen