Overslaan en naar de inhoud gaan

Harrie lag op 't randje van de dood, Antoine trok 'm eraf

Geplaatst opmaandag 17 oktober 2016 - 18:44

Harrie Koolen uit Ospel werd 5 jaar geleden gered door dorpsgenoot Antoine Hekers. Met dank aan zijn 'reddende engel' kan Harrie deze maandag zijn 74e verjaardag vieren.

Op de kop af vijf jaar geleden balanceerde Harrie Koolen op het randje van de dood. "Ik lag op bed en ging gek ademhalen. Mijn vrouw belde 112." En toen kreeg Antoine Hekers een melding. Hij is burgerhulpverlener en spoedde zich naar het huis van Harrie Koolen.

Reanimeren
"Ik ben hem gaan helpen. We zijn met twee man gaan reanimeren en al snel kwam een derde
burgerhulpverlener met een defibrillator", legt Hekers uit. Volgens Toos Koolen was het zonder de hulp van de burgerhulpverleners fout gegaan. "Als je moet wachten op een ambulance is het te laat."

Verdriedubbeld
Maandag werd bekend dat de kans om een hartstilstand te overleven afgelopen 20 jaar verdriedubbeld is. Midden jaren '90 was de kans nog 9 procent. Nu is die gestegen tot 27 procent, blijkt uit onderzoek van de Hartstichting.

Dat komt onder meer door een toename van het aantal mobiele defibrillatoren, zogeheten AED's. Ook beginnen omstanders sneller met reanimeren en zijn er de laatste jaren steeds meer burgerhulpverleners.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Miljoenen voor hartonderzoek van Universiteit Maastricht
Hartstichting pompt geld in onderzoek bij UM
Miljoen euro voor onderzoek naar vrouwenhart
Meeste toegankelijke defibrillatoren in Limburg
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen