Willeke Vossen met vrouwen vier-zonder in EK roeifinale

De Nederlands vrouwen vier-zonder-stuurvrouw heeft zich geplaatst voor de finale van de Europese kampioenschappen roeien in Glasgow.

Harold Langen grijpt met Holland Vier naast een medaille

Het is Harold Langen vrijdagmiddag niet gelukt om met de Holland Vier een medaille te winnen.

Harold Langen met Holland Vier nipt naar finale

Harold Langen heeft zich donderdagmiddag met de Holland Vier nipt gekwalificeerd voor de olympische roeifinale.

Maaike Head
Harde wind teistert Rio: roeien opnieuw uitgesteld

Opnieuw wordt het olympisch roeitoernooi geteisterd door de harde wind. De halve finales voor roeiers Harold Langen uit Maastricht en Maaike Head (Meerssen) zijn met een dag uitgesteld.

ANP
Harold Langen met Holland Vier naar halve finales in Rio

De Holland Vier, met Maastrichtenaar Harold Langen in de gelederen, heeft zich maandag bij het olympisch roeitoernooi in Rio de Janeiro verzekerd van een plaats in de halve finales.

Olympisch roeiprogramma afgelast door harde wind

Door de harde wind wordt het Olympisch avontuur voor roeiers Harold Langen uit Maastricht en Maaike Head uit Meerssen met een dag uitgesteld.

Twaalf Limburgers naar Olympische Spelen Rio

De Limburgse afvaardiging naar Rio telt twaalf deelnemers. Dat is woensdag bekend geworden bij het voorstellen van de Nederlandse Olympische ploeg in Scheveningen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten