Repetitie harmonie L'Union Born (11 jun 2020)

Vreugde in Born: harmonie weer aan de slag

Drie maanden bleef het repetitielokaal leeg, maar donderdagavond mocht harmonie L'Union in Born weer repeteren.

tuba harmonie fanfare (9 juni 2020)
Coronaprotocol geeft blaasmuzikanten de ruimte

Harmonieën en fanfares mogen vanaf 9 juni weer repeteren. Een plan dat is opgesteld door de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO) is definitief goedgekeurd door het ministerie van Economische Zaken.

trompet harmonie
Concertconcoursen fanfares en harmonieën afgelast

De concertconcoursen van de Limburgse Bond voor Muziekgezelschappen (LBM) die gepland stonden voor 25 oktober en 1 november gaan niet door.

trompet harmonie
100-jarig jubileum harmonie St. Cecilia gehouden in jaar 101

Dit jaar bestaan ze honderd jaar, maar door de coronacrisis zal het jubileum van harmonie St. Cecilia in Susteren pas volgend jaar gevierd gaan worden.

WhatsApp Image 2019-11-03 at 15.54.14
Harmonie Horn viert 100-jarig bestaan met galaconcert

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Harmonie De Drie Horens uit Horn vond zondag een galaconcert plaats in theater De Oranjerie in Roermond.

trompet harmonie
Concertconcoursen gaan op de schop

De concertconcoursen van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen LBM gaan op de schop. Dat zegt voorzitter Noel Lebens in het L1-programma Cultuurcafé, aan de vooravond van de concoursen.

Beelden: wereldkampioenen uit Wolder lopen ereronde

Harmonie St. Petrus & Paulus uit het Maastrichtse Wolder liep maandag een ereronde door de buurt. De harmonie werd zondag wereldkampioen op het WMC in Kerkrade.

Harmonie Wolder viert wereldkampioenschap met 'zegetocht'

Harmonie St. Petrus & Paulus uit Wolder viert het wereldkampioenschap maandagavond met een optocht door de buurt.

Harmonie Wolder de beste tijdens WMC

Harmonie St. Petrus & Paulus uit Wolder is zondagavond tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade wereldkampioen geworden in de hoogste divisie van de harmonieorkesten.

Riemst wereldkampioen in 1e divisie harmonie

Harmonie De Volksgalm uit het Belgisch-Limburgse Riemst is op het WMC in Kerkrade wereldkampioen geworden in de 1e divisie harmonie.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten