Overslaan en naar de inhoud gaan

Harmen Kuperus nieuwe keeperstrainer Fortuna Sittard

Geplaatst opvrijdag 14 mei 2021 - 21:15

Harmen Kuperus wordt de nieuwe keeperstrainer van Fortuna Sittard.

Kuperus tekent in Sittard een contract voor één seizoen, met de optie voor nog een seizoen.

Go Ahead
De 44-jarige Fries is oud-doelman van onder meer Telstar, FC Volendam en Willem II. Na zijn voetbalcarrière ging hij aan de slag als keeperstrainer bij onder meer SC Heerenveen en KV Mechelen. Afgelopen seizoen was hij keeperstrainer bij Go Ahead Eagles, de ploeg die afgelopen week promoveerde naar de Eredivisie. Bij Go Ahead had hij onder meer Jay Gorter onder zijn hoede, die afgelopen seizoen 25 keer de 'nul' hield in de Keuken Kampioen Divisie.

Nieuwe stap
Kuperus zegt op de website van Fortuna dat de Sittardse club prima bij hem past: "De ambities en werkwijze sluiten uitstekend aan bij die van mij, net als de manier van denken over het ontwikkelen van spelers. Ik ben blij dat ik mijn periode bij Go Ahead Eagles met een promotie heb kunnen afsluiten en kijk uit naar deze nieuwe stap in mijn carrière."

Keeperstrainer
Fortuna zat zonder echte keeperstrainer na het vertrek van Sieb Dijkstra in maart van dit jaar na een te groot verschil in visie. Volgens Dijkstra liet het technisch kader van de club zijn advies over de komst van Piet Velthuizen in de wind had geslagen. Daarnaast zei Dijkstra dat hij was toegeschreeuwd en vernederd door trainer Sjors Ultee in het bijzijn van de hele staf. Fortuna ontkende dat en stelde dat Dijkstra loog over de gebeurtenissen. De laatste maanden van het seizoen was Patrick Creemers tijdelijk de keeperstrainer.

Lees ook: Keepersrel Fortuna Sittard duurt voort: 'Veel is niet waar'

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen