Overslaan en naar de inhoud gaan

Hardrijder met celtegoed rijdt tegen de lamp

Geplaatst opzondag 26 juli 2020 - 13:50

Een man met een celtegoed van twee jaar in België is zaterdag door de mand gevallen toen hij staande werd gehouden omdat hij veel te hard op de N280 in Roermond reed.

De man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, reed 52 kilometer per uur te hard op de provinciale weg.

Identiteit onbekend
De politie wilde zijn rijbewijs invorderen, maar dat bleek moeilijk te gaan, omdat hij helemaal geen rijbewijs had. Dat was niet het enige document dat de hardrijder niet had. Ook een identiteitskaart of paspoort kon hij niet laten zien. Op het politiebureau in Roermond werd achterhaald wat zijn identiteit is.

Aanhoudingsbevel
Daarmee kwam aan het licht dat er een Europees aanhoudingsbevel naar de verdachte was uitgevaardigd. Hij moet nog voor twee jaar de cel in in België. Waarvoor is niet bekend.

Na zaterdag heeft de man nog een proces-verbaal aan zijn broek hangen voor het overschrijden van de maximumsnelheid, het rijden zonder rijbewijs en het niet kunnen tonen van een ID.

View this post on Instagram

2 JAAR GEVANGENISSTRAF Gisteren hielden wij tijdens een snelheidscontrole op de N280 in #Roermond een persoon staande die gecorrigeerd 52 km/h te hard reed. Een #invordering van het #rijbewijs was het gevolg. Echter de verdachte bleek helemaal geen rijbewijs te hebben. Ook een ander identiteitsdocument kon hij niet overleggen. Dan maar mee naar het bureau van #politieroermond om zijn identiteit vast te stellen. Daar bleek ook nog een Europees aanhoudingsbevel voor de verdachte open te staan. Hij moest nog 2 jaar gevangenisstraf uitzitten in Belgie. De verdachte had geen vaste woon of verblijfsplaats maar reed nu tegen de lamp. De verdachte werd tevens voorzien van een #procesverbaal ter zake de snelheid, het rijden zonder rijbewijs en de wet ID. Er werd bij nog 3 andere bestuurders het rijbewijs ingevorderd ter zake overschrijding van de maximum snelheid. Eveneens werd nog een proces verbaal opgemaakt tegen een persoon die reed onder invloed van alcohol. Tijdens deze dienst controleerden wij ook nog in het #heuvelland op overlast van toeristisch verkeer. Hier was het opvallend rustig. #teamverkeerlimburg #invordering #stombezig #politielimburg #geenrijbewijs @politie_roermond @pollimburg @pol_heuvelland P.C.

A post shared by Team Verkeer Politie Limburg (@politielimburg_verkeer) on

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen