Overslaan en naar de inhoud gaan

Hardleerse scooterbestuurder zonder rijbewijs opgepakt

Geplaatst opzondag 23 augustus 2020 - 8:30

Een jongen in Venlo heeft in de nacht van zaterdag op zondag zijn scooter moeten inleveren nadat hij voor de derde keer zonder rijbewijs werd aangehouden door de politie.

Dat schrijft de wijkagent Venlo Noord-Oost op Instagram.

Scooter in de hand
De jongen werd zaterdagnacht gespot toen hij met zijn scooter in de hand over straat liep. Agenten spraken hem aan en kwamen erachter dat hij gedronken had. Daarop werd de jongeman gewaarschuwd dat hij maar beter niet op de scooter kon rijden.

Geen rijbewijs
Later die nacht had de jongen het advies van de agenten in de wind geslagen en zagen ze hem rijden op zijn voertuig. Na controle bleek dat hij nog steeds onder invloed was. De jongen moest mee naar kantoor, waar bleek dat hij eerder die avond een valse naam had opgegeven en geen rijbewijs had.

Scooter in beslag genomen
Het bleek al de derde keer te zijn dat de politie de jongen betrapte voor het rijden zonder geldig rijbewijs. De jongen heeft voor het rijden zonder rijbewijs, het rijden tijdens het rijverbod, het rijden onder invloed van alcohol en het opgeven van een valse naam een proces-verbaal gekregen. Ook werd zijn scooter in beslag genomen. Wat daarmee gaat gebeuren, gaat de Officier van Justitie beslissen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen