Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Hardleerse automobilist stapt direct achter stuur na rijverbod

Geplaatst opzondag 21 oktober 2018 - 11:30

Een dronken bestuurder, die 3,5 keer zoveel had gedronken dan toegestaan, is in de nacht van zaterdag op zondag, na zijn bezoek aan het politiebureau meteen weer in zijn auto gestapt.

De man werd aangehouden op de A67 nadat hij slingerend was gespot. Dat meldt de politie Peel en Maas op Facebook.

Blaastest
Toen de man staande werd gehouden door de politie op de snelweg, had hij erg veel moeite met de blaastest. Hij werd daarop meegenomen naar het bureau. Daar bleek hij 3,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken.

Roes uitslapen
"Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Na afhandeling van de procedure werd de verdachte heel duidelijk gemaakt dat hij geen auto meer mocht besturen omdat hij anders een misdrijf beging. Hij kon in de auto zijn roes uitslapen en iemand bellen om hem op te halen", zo laat de politie op Facebook weten.

Direct achter voertuig aan
Alleen hield de man zich daar niet aan. "Op enig moment zagen wij de verdachte met de auto wegrijden waarop wij direct achter het voertuig aan zijn gereden en de bestuurder aan konden houden voor het rijden onder invloed van alcohol. Maar ook het rijden zonder rijbewijs, want deze was ingevorderd", aldus de politie.

De rechter
Zijn auto is in beslag genomen. Hij mag zich over enkele maanden verantwoorden voor de rechter.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen