Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Hardleerse automobilist stapt direct achter stuur na rijverbod

Geplaatst opzondag 21 oktober 2018 - 11:30

Een dronken bestuurder, die 3,5 keer zoveel had gedronken dan toegestaan, is in de nacht van zaterdag op zondag, na zijn bezoek aan het politiebureau meteen weer in zijn auto gestapt.

De man werd aangehouden op de A67 nadat hij slingerend was gespot. Dat meldt de politie Peel en Maas op Facebook.

Blaastest
Toen de man staande werd gehouden door de politie op de snelweg, had hij erg veel moeite met de blaastest. Hij werd daarop meegenomen naar het bureau. Daar bleek hij 3,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken.

Roes uitslapen
"Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Na afhandeling van de procedure werd de verdachte heel duidelijk gemaakt dat hij geen auto meer mocht besturen omdat hij anders een misdrijf beging. Hij kon in de auto zijn roes uitslapen en iemand bellen om hem op te halen", zo laat de politie op Facebook weten.

Direct achter voertuig aan
Alleen hield de man zich daar niet aan. "Op enig moment zagen wij de verdachte met de auto wegrijden waarop wij direct achter het voertuig aan zijn gereden en de bestuurder aan konden houden voor het rijden onder invloed van alcohol. Maar ook het rijden zonder rijbewijs, want deze was ingevorderd", aldus de politie.

De rechter
Zijn auto is in beslag genomen. Hij mag zich over enkele maanden verantwoorden voor de rechter.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen