Overslaan en naar de inhoud gaan

Harde wind veroorzaakt op veel plekken problemen

Geplaatst opdinsdag 4 mei 2021 - 13:41

De flinke rukwinden in de provincie hebben dinsdag overlast veroorzaakt. De hulpdiensten moesten meerdere malen in actie komen.

Zo viel er een boom op een huis in Maastricht. Dat gebeurde aan de Statensingel. De brandweer werd rond 12:40 uur gealarmeerd. Voor zover bekend, zijn er geen gewonden gevallen. Of de woning schade heeft opgelopen, is niet bekend.

Vaartuig drijft weg
Ook in Heel rukte de brandweer uit voor een schip in nood. Door de harde wind knapte het touw van een aangelegde boot waarna het vaartuig weg begon te drijven. Uiteindelijk kon de boot weer aangelegd worden.

Losgeslagen boot Heel (4 mei 2021)
Foto: Fer Traugott

Code geel
Vanwege zware windstoten heeft het KNMI code geel afgegeven. De waarschuwing geldt tot 18:00 uur. Ook in de rest van de provincie ondervindt men hinder van het weer.

Treinverkeer
Ook het treinverkeer had last van de storm. Tussen Heerlen en Aachen was de bovenleiding beschadigd. Daardoor reden er tot 19:00 uur geen treinen tussen de twee plaatsen. In Venlo had het treinverkeer aan het begin van de middag last van omgewaaide bomen. Daardoor reden op sommige trajecten rondom Venlo geen treinen.

Lees ook: Hinder treinverkeer rondom Venlo door bomen op spoor

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen