Overslaan en naar de inhoud gaan

Harde wind veroorzaakt op veel plekken problemen

Geplaatst opdinsdag 4 mei 2021 - 13:41

De flinke rukwinden in de provincie hebben dinsdag overlast veroorzaakt. De hulpdiensten moesten meerdere malen in actie komen.

Zo viel er een boom op een huis in Maastricht. Dat gebeurde aan de Statensingel. De brandweer werd rond 12:40 uur gealarmeerd. Voor zover bekend, zijn er geen gewonden gevallen. Of de woning schade heeft opgelopen, is niet bekend.

Vaartuig drijft weg
Ook in Heel rukte de brandweer uit voor een schip in nood. Door de harde wind knapte het touw van een aangelegde boot waarna het vaartuig weg begon te drijven. Uiteindelijk kon de boot weer aangelegd worden.

Losgeslagen boot Heel (4 mei 2021)
Foto: Fer Traugott

Code geel
Vanwege zware windstoten heeft het KNMI code geel afgegeven. De waarschuwing geldt tot 18:00 uur. Ook in de rest van de provincie ondervindt men hinder van het weer.

Treinverkeer
Ook het treinverkeer had last van de storm. Tussen Heerlen en Aachen was de bovenleiding beschadigd. Daardoor reden er tot 19:00 uur geen treinen tussen de twee plaatsen. In Venlo had het treinverkeer aan het begin van de middag last van omgewaaide bomen. Daardoor reden op sommige trajecten rondom Venlo geen treinen.

Lees ook: Hinder treinverkeer rondom Venlo door bomen op spoor

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie