Overslaan en naar de inhoud gaan

Harde wind vernielt 255 nieuwe vlaggen in Arcen

Geplaatst opvrijdag 3 april 2015 - 6:12

De stormachtige wind van de afgelopen dagen heeft de 255 gloednieuwe sfeervlaggen in het toeristische centrum van Arcen vernield.

Amper een week nadat burgemeester Antoin Scholten de laatste vlag officieel had opgehangen, zijn de vlaggen allemaal alweer van de gevels verwijderd.

Strop
Voorzitter Ger Peters van de Stichting Comité Sfeermarkten spreekt van een strop van 7000 tot 8000 euro. "Veel vlaggen zijn door de harde wind gescheurd. Bij andere hing het lood eruit dat ervoor moet zorgen dat ze recht wapperen. Op andere plekken hingen de vlaggenhouders met schroeven en al uit de muur. Het zag er niet uit."

De stichting houdt zaterdag spoedoverleg met de aangesloten ondernemers over de vraag wat nu te doen. Peters vreest dat de verzekering geen stormschade voor vlaggen gaat vergoeden. "De vlaggen zijn betaald uit de spaarpot van de stichting. Nee, die is niet leeg, maar dit hakt er natuurlijk wel in."

Niet tevreden
Er zal ook nog overleg plaatsvinden met de leverancier van de honderden vlaggen. "We zijn namelijk niet tevreden over de kwaliteit."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Trein knalt op afgebroken tak bij Landgraaf
Storm blaast enorme glaspui weg in Sevenum
Limburg blijft gespaard tijdens stormachtige zondag
Storm Schade Sevenum
Overzicht: storm raast door provincie, ravage in Limburg
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen