Overslaan en naar de inhoud gaan

Hanssen moest Zeeuws leren voor Netflix-serie Undercover

Geplaatst opzaterdag 29 augustus 2020 - 18:03

Voor de Kessel-Eikse actrice Sanne Samina Hanssen was de voorbereiding op haar rol in de hitserie Undercover anders dan andere rollen.

In de serie moet het karakter van de Limburgse namelijk een aardig woordje Zeeuws kunnen praten, en dat was lastig bij het instuderen van teksten.

Taalcoach
"Eerst dacht je het klinkt als Oost-Nederlands, beetje Achterhoeks, maar dat is het ook niet. Het is heel veel lucht", vertelde Hanssen in talkshow Jinek vrijdagavond. Om als een authentieke Zeeuwse te klinken, kreeg ze ondersteuning van een taalcoach.

De swag van het Zeeuws
"Tot een week voor de opnames deed ik het nog niet goed", zegt ze daarover. Een boekje waarin ze de teksten fonetisch uitschreef, hielp haar op weg. De taalcoach had verder een opmerkelijk advies. "Je moet niet bang zijn om lui en ongeïnteresseerd nasaal te klinken, want dat is de swag van het Zeeuws."

Lees ook: Limburgse actrice scoort rol in Netflix-serie Undercover

Undercover seizoen 2
Hanssen is vanaf 6 september wekelijks te zien in Undercover als Sharon. De serie verscheen vorig jaar op Netflix als eerste Nederlands-Vlaamse productie van de wereldwijde streamingdienst. De serie gaat over een xtc-netwerk onder leiding van de Nederlander Ferry Bouman (Frank Lammers), waar de Belgische politie lucht van krijgt.

De trailer van seizoen 2:

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen