Overslaan en naar de inhoud gaan

Hanssen moest Zeeuws leren voor Netflix-serie Undercover

Geplaatst opzaterdag 29 augustus 2020 - 18:03

Voor de Kessel-Eikse actrice Sanne Samina Hanssen was de voorbereiding op haar rol in de hitserie Undercover anders dan andere rollen.

In de serie moet het karakter van de Limburgse namelijk een aardig woordje Zeeuws kunnen praten, en dat was lastig bij het instuderen van teksten.

Taalcoach
"Eerst dacht je het klinkt als Oost-Nederlands, beetje Achterhoeks, maar dat is het ook niet. Het is heel veel lucht", vertelde Hanssen in talkshow Jinek vrijdagavond. Om als een authentieke Zeeuwse te klinken, kreeg ze ondersteuning van een taalcoach.

De swag van het Zeeuws
"Tot een week voor de opnames deed ik het nog niet goed", zegt ze daarover. Een boekje waarin ze de teksten fonetisch uitschreef, hielp haar op weg. De taalcoach had verder een opmerkelijk advies. "Je moet niet bang zijn om lui en ongeïnteresseerd nasaal te klinken, want dat is de swag van het Zeeuws."

Lees ook: Limburgse actrice scoort rol in Netflix-serie Undercover

Undercover seizoen 2
Hanssen is vanaf 6 september wekelijks te zien in Undercover als Sharon. De serie verscheen vorig jaar op Netflix als eerste Nederlands-Vlaamse productie van de wereldwijde streamingdienst. De serie gaat over een xtc-netwerk onder leiding van de Nederlander Ferry Bouman (Frank Lammers), waar de Belgische politie lucht van krijgt.

De trailer van seizoen 2:

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen