Spoedappèl over stakingsverbod Nedcar van de baan

Het Gerechtshof in Den Bosch heeft het verzoek tot een spoedappèl in de behandeling hoger beroep van het stakingsverbod bij VDL Nedcar afgewezen.

Vakbonden willen overleg met BMW

Wat heeft BMW bedoeld met de brief aan VDL Nedcar? Daar willen de vakbonden duidelijkheid over. Ze willen daarom snel een gesprek met de raad van toezicht en raad van bestuur van de Duitse autobouwer.

VDL Nedcar-topman opgelucht: 'Krijgen BMW op bezoek'

De topman van VDL Nedcar is, niet geheel verrassend, blij en opgelucht over het feit dat de rechter een naderende staking heeft verboden. Een afgevaardigde van automerk BMW komt binnenkort op bezoek en een staking zou niet best zijn voor het imago.

Opnieuw stakingen bij metaalbedrijven

Medewerkers van diverse metaalbedrijven in Limburg leggen donderdag en vrijdag opnieuw het werk neer.

FNV wil met directie Nedcar in gesprek over drugscontrole

Vakbond FNV wil op korte termijn in gesprek met de directie van VDL Nedcar over het gebruik van verdovende middelen.

FNV: 'Dip Nedcar komt niet door stakingen'

Volgens vakbond FNV komt de tijdelijke dip bij VDL Nedcar, waardoor 1000 mensen hun baan verliezen, niet door de stakingen bij de autofabriek in Born.

Dilemma voor medewerkers VDL: staken of overwerken

Medewerkers van VDL Nedcar staan zaterdag voor een lastige keuze: overwerken om de achterstand van eerdere stakingen in te halen of opnieuw staken voor een betere cao.

Staking bij Nedcar: '2100 medewerkers leggen werk neer'

Zo'n 2100 medewerkers van VDL Nedcar in Born doen mee aan de staking voor een betere cao. De productie in de autofabriek ligt stil.

Nedcar wilde niet-stakers extra betalen, maar ziet er vanaf

VDL Nedcar geeft toe dat bij medewerkers gepeild is of er belangstelling was voor het ontvangen van extra salaris wanneer zij zouden afzien van deelname aan de stakingen.

'Extra salaris en intimidatie om staking Nedcar te voorkomen'

Medewerkers van autofabriek VDL Nedcar in Born worden op allerlei manieren onder druk gezet om niet te gaan staken.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten