Overslaan en naar de inhoud gaan

Hans Teunissen geïnstalleerd als burgemeester van Gennep

Geplaatst opmaandag 5 oktober 2020 - 22:42

Hans Teunissen is geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Gennep. Dat gebeurde door gouverneur Theo Bovens.

De installatie van de 57-jarige Teunissen was fors aangepast vanwege de coronamaatregelen.

Aanpassingen
Zo vond de installatie niet plaats in het historische stadhuis, omdat dat in coronatijd te klein is. Maar in sportcentrum Pica Mare. Ook was het aantal genodigden drastisch beperkt.

Verder kreeg Teunissen de ambtsketting omgehangen door zijn vrouw Anne-Marie, omdat iemand dat alleen mag doen die tot hetzelfde huishouden behoort.

Ook bij de installatie van Roel Wever in Heerlen was dat vorige week het geval.

Lees ook: Oud-gedeputeerde Teunissen burgemeester Gennep

Geen onbekende in de politiek
D66-'er Teunissen is al een kleine dertig jaar politiek en bestuurlijk actief. Hij was raadslid, fractievoorzitter en wethouder in Venray. Van 2015 tot en met 2019 was hij gedeputeerde. Na de verkiezingen van maart 2019 was hij tot en met december van dat jaar Statenlid.

Onwennig
In een toespraak zei Teunissen ontzettend veel zin te hebben in het burgemeesterschap. "Al voelt het nog een beetje onwennig. Maar ik ga er alles aan doen om één van de beste burgemeesters van Gennep te worden."

Voor de burgers zijn
Teunissen die ook veel familie in Gennep heeft, sprak van een soort thuiskomen. Met een verwijzing naar zijn jeugd in Ysselsteyn, vertelde hij zich thuis te voelen in kleinschalige, gemoedelijke en hechte dorpsgemeenschappen. "Deze omgeving is voor mij herkenbaar en vertrouwd."

Teunissen stelde verder ook graag tijd vrij te maken voor de burgers en er 'absoluut' te willen zijn voor mensen die het moeilijk hebben. "Ik kan niks zonder de inwoners van Gennep. Ik ben er voor jullie. Alleen zo kan ik mijn ambt goed vervullen", zo de nieuwe burgemeester.

'Met volle kracht vooruit'
Wat beleid betreft legde hij onder meer de nadruk op de versterking van het toeristisch-recreatief profiel van Gennep, onder meer als voormalige vestingstad. "Mijn accu is opgeladen. Ik wil met volle kracht vooruit met Gennep, de regio en dit ambt."

'Een van hier'
CDA-fractievoorzitter Jacques van Bergen omschreef Teunissen als iemand die heel natuurlijk over komt, een groot netwerk heeft en de cultuur van de regio goed kent. "Je voelt als ene van hier die tussen de mensen wil staan", aldus Van Bergen.

Hans Teunissen volgt Willibrord van Beek op die sinds half oktober 2019 waarnemend burgemeester was. Hij volgde Peter de Koning op die opstapte na een hoogoplopend conflict met zijn wethouders.

Lees ook: Woede-uitbarsting bleek druppel voor vertrek De Koning

Rust
Gouverneur Theo Bovens prees Van Beek omdat hij Gennep onder zijn bewind weer in kalm vaarwater terecht is gekomen. "Er is weer rust gekomen in de bestuurlijke verhoudingen na een toch wat turbulente periode." Teunissen werd door Bovens omschreven als iemand waarvoor het openbaar bestuur geen geheimen kent.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen