Overslaan en naar de inhoud gaan

Hans Heijnen benoemd tot Limburger van Verdienste

Geplaatst opwoensdag 13 november 2019 - 18:30

Hans Heijnen uit Swalmen is woensdagavond benoemd tot Limburger van Verdienste.

Hij kreeg de provinciale onderscheiding tijdens zijn afscheid als directeur van de Natuur en Milieufederatie Limburg.

Bundeling krachten
De 65-jarige Heijnen heeft de onderscheiding gekregen als waardering voor zijn langdurige inzet voor de stichting als provinciale belangenbehartiger voor natuur, milieu en landschap en de betekenis daarvan voor Limburg. Gouverneur Bovens roemt hem voor zijn rol in de bundeling van de krachten in Limburg om de omslag naar een meer duurzame samenleving te verwezenlijken.

Verbindingen leggen
"Hans Heijnen heeft bijgedragen aan de natuur en landschap, aan een gezond leefmilieu en aan het realiseren van ecologische duurzaamheid in Limburg én in de aangrenzende Euregio", zegt Bovens "Dit heeft hij gedaan door verbindingen te leggen en voor draagvlak te zorgen tussen milieu, mensen en economie."

Limburger van Verdienste is een provinciale onderscheiding die wordt toegekend aan mensen met bijzondere of baanbrekende verdiensten. Hans Heijnen mag zich in het rijtje scharen met onder andere Tom Dumoulin, Rowwen Hèze, Pierre Cnoops en Gé Reinders.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen