Overslaan en naar de inhoud gaan

Handtekeningenactie om zwembad open te houden

Geplaatst opwoensdag 3 oktober 2018 - 9:40

In Venlo wordt een handtekeningenactie op touw gezet om de aangekondigde sluiting van zwembad de Wisselslag in Blerick te voorkomen.

De lokale SP-fractie trapt de actie woensdagmiddag om 17:00 uur af bij het zwembad.

Miljoenen
Om de verouderde installatie van het zwembad aan de Drie Decembersingel te renoveren zijn miljoenen nodig. Aangezien de gemeente Venlo dat geld niet heeft, is besloten om het zwembad uiterlijk in 2020 te sluiten. Zwemliefhebbers hebben vol ongeloof gereageerd op het nieuws.

Lees ook: Ongeloof over aangekondigde sluiting zwembad Venlo

Draagvlak
Voor SP-raadslid Angelique Weingarten reden te meer om handtekeningen in te zamelen en zo aan te tonen dat er voldoende draagvlak is voor een zwembad. "Er is gewoon noodzaak voor voldoende mogelijkheden voor zwemonderwijs en onderhouden van zwemvaardigheden", zegt het raadslid.

Begroting
Venlo verkeert al jaren in financieel zwaar weer. Met name de grote tekorten op het sociale domein spelen de gemeente parten. Dinsdag werd de begroting gepresenteerd. Daaruit bleek dat vooral de vrijetijdsbesteding en cultuur het moeten ontgelden.

Lees ook: Begroting Venlo: Zwembad dicht, snijden in cultuur

Zak stront
SP-wethouder Alexander Vervoort spuwt op Facebook zijn gal over de reacties op de begroting. 'Ik had wel verwacht dat er een bak stront zou komen', schrijft hij. De wethouder pleit voor een nieuw zwembad, voordat het oude dicht kan.

Zwembad Steyl
Het is niet voor het eerst dat de SP in de bres springt voor een zwembad. In 2010 wist de partij het zwembad van Steyl met een soortgelijke actie open te houden.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen