Overslaan en naar de inhoud gaan

Handtekeningenactie om zwembad open te houden

Geplaatst opwoensdag 3 oktober 2018 - 9:40

In Venlo wordt een handtekeningenactie op touw gezet om de aangekondigde sluiting van zwembad de Wisselslag in Blerick te voorkomen.

De lokale SP-fractie trapt de actie woensdagmiddag om 17:00 uur af bij het zwembad.

Miljoenen
Om de verouderde installatie van het zwembad aan de Drie Decembersingel te renoveren zijn miljoenen nodig. Aangezien de gemeente Venlo dat geld niet heeft, is besloten om het zwembad uiterlijk in 2020 te sluiten. Zwemliefhebbers hebben vol ongeloof gereageerd op het nieuws.

Lees ook: Ongeloof over aangekondigde sluiting zwembad Venlo

Draagvlak
Voor SP-raadslid Angelique Weingarten reden te meer om handtekeningen in te zamelen en zo aan te tonen dat er voldoende draagvlak is voor een zwembad. "Er is gewoon noodzaak voor voldoende mogelijkheden voor zwemonderwijs en onderhouden van zwemvaardigheden", zegt het raadslid.

Begroting
Venlo verkeert al jaren in financieel zwaar weer. Met name de grote tekorten op het sociale domein spelen de gemeente parten. Dinsdag werd de begroting gepresenteerd. Daaruit bleek dat vooral de vrijetijdsbesteding en cultuur het moeten ontgelden.

Lees ook: Begroting Venlo: Zwembad dicht, snijden in cultuur

Zak stront
SP-wethouder Alexander Vervoort spuwt op Facebook zijn gal over de reacties op de begroting. 'Ik had wel verwacht dat er een bak stront zou komen', schrijft hij. De wethouder pleit voor een nieuw zwembad, voordat het oude dicht kan.

Zwembad Steyl
Het is niet voor het eerst dat de SP in de bres springt voor een zwembad. In 2010 wist de partij het zwembad van Steyl met een soortgelijke actie open te houden.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen