Overslaan en naar de inhoud gaan

Handtekeningen tegen zwaar vrachtverkeer Landgraaf

Geplaatst opvrijdag 20 november 2015 - 17:36

Bewoners van de Grensstraat in Landgraaf hebben vrijdag handtekeningen aangeboden aan wethouder Kelly Regterschot.

Ze willen af van het zware vrachtverkeer dat elke werkdag door hun straat dendert. Dat veroorzaakt lawaai en trillingen. De Grensstraat is een populaire sluiproute naar en vanuit Duitsland.

200 vrachtwagens
Per dag rijden er zo'n 200 zware vrachtwagens doorheen. 's Nachts is de Grensstraat verboden gebied voor vrachtverkeer. De bewoners willen nu een algeheel verbod.

Buitenring
Ze zijn bang voor een forse toename als over een tijdje de Buitenring Parkstad open gaat. Uit onderzoek blijkt dat er dan per dag zo'n 600 vrachtwagens bijkomen.

Wethouder Regterschot nam de 150 handtekeningen in ontvangst en zegde toe de zaak te bespreken in het college van Burgemeester en Wethouders.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

controle
Grenscontroles in Landgraaf en Kerkrade
grensstraat
Randweg Abdissenbosch opnieuw op 'laag pitje'
Aanleg Duitse weg flink vertraagd, jaren overlast in Landgraaf
Politie maakte einde aan herrie in Rimburg
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen