Overslaan en naar de inhoud gaan

Handtekeningen tegen aanleg randweg Nederweert

Geplaatst opvrijdag 13 januari 2017 - 10:04

De werkgroep Verontruste Burgers Nederweert heeft aan PvdA-gedeputeerde Eric Geurts duizend handtekeningen aangeboden tegen de aanleg van een randweg in Nederweert.

Dat gebeurde tijdens een vergadering van de statencommissie voor mobiliteit. Die spreekt vrijdag over de geplande randweg.

Een raadsel
Volgens voorzitter Evert Heemstra van de werkgroep is er vanuit verkeersoogpunt geen enkel nut of noodzaak om de randweg aan te leggen. De huidige N266 zou prima voldoen. Daarom is het ons een raadsel waarom een meerderheid van de gemeenteraad van Nederweert - en nu ook het provinciebestuur - het plan toch wil doorzetten, aldus Heemstra.

De randweg noemde hij dan ook discutabel en achterhaald. Volgens hem zou de weg ook veel duurder worden dan de beschikbare 20 miljoen euro. Hij deed dan ook een beroep op de provinciale politiek om niet akkoord te gaan met de randweg. Die heeft het laatste woord.

Noodzakelijk
Peter Willekens van de Dorpsraad Budschop pleitte juist wel voor de randweg. De N266 van Nederweert en Helmond is heel druk en doorsnijdt ook de verbinding van Nederweert naar de kern Budschop, zo betoogde hij. Hij noemde de randweg dan ook noodzakelijk vanuit het oogpunt van overlast, veiligheid, de bereikbaarheid van voorzieningen en de ontwikkeling van de Kanaalzone tussen Nederweert en Budschop. Daarvoor heeft het gemeentebestuur van Nederweert een plan ontwikkeld.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen