Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Handtekeningen tegen aanleg randweg Nederweert

Geplaatst opvrijdag 13 januari 2017 - 10:04

De werkgroep Verontruste Burgers Nederweert heeft aan PvdA-gedeputeerde Eric Geurts duizend handtekeningen aangeboden tegen de aanleg van een randweg in Nederweert.

Dat gebeurde tijdens een vergadering van de statencommissie voor mobiliteit. Die spreekt vrijdag over de geplande randweg.

Een raadsel
Volgens voorzitter Evert Heemstra van de werkgroep is er vanuit verkeersoogpunt geen enkel nut of noodzaak om de randweg aan te leggen. De huidige N266 zou prima voldoen. Daarom is het ons een raadsel waarom een meerderheid van de gemeenteraad van Nederweert - en nu ook het provinciebestuur - het plan toch wil doorzetten, aldus Heemstra.

De randweg noemde hij dan ook discutabel en achterhaald. Volgens hem zou de weg ook veel duurder worden dan de beschikbare 20 miljoen euro. Hij deed dan ook een beroep op de provinciale politiek om niet akkoord te gaan met de randweg. Die heeft het laatste woord.

Noodzakelijk
Peter Willekens van de Dorpsraad Budschop pleitte juist wel voor de randweg. De N266 van Nederweert en Helmond is heel druk en doorsnijdt ook de verbinding van Nederweert naar de kern Budschop, zo betoogde hij. Hij noemde de randweg dan ook noodzakelijk vanuit het oogpunt van overlast, veiligheid, de bereikbaarheid van voorzieningen en de ontwikkeling van de Kanaalzone tussen Nederweert en Budschop. Daarvoor heeft het gemeentebestuur van Nederweert een plan ontwikkeld.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen