Overslaan en naar de inhoud gaan

Handtekeningen gezet voor rondweg N280 Baexem

Geplaatst opwoensdag 28 maart 2018 - 16:04

Baexem krijgt definitief een randweg, iets ten zuiden van de huidige provinciale weg N280.

De nieuwe weg is onderdeel van de grote opknapbeurt voor de weg tussen de Napoleonsweg en de A2.

Geld
De nieuwe strook asfalt loopt ongeveer vanaf het tankstation tot aan de molen, en loopt onder de Kasteelweg richting Grathem door. Daarvoor is een kleine 75 miljoen euro uitgetrokken. De gemeente Leudal draagt daar 3,8 miljoen euro aan bij, de rest is voor rekening van de provincie.

Foto: Google Maps/Provincie Limburg

​Bij de herinrichting hoort ook de vervanging van de brug over het kanaal bij Kelpen. De kosten daarvoor zijn nog niet meegenomen bij die 75 miljoen.

Zwart op wit
Dinsdag hebben gemeente Leudal en de provincie na jarenlang overleg de handtekeningen gezet om met het project te kunnen beginnen. In het ondertekende document staan afspraken over verantwoordelijkheden, risico's, samenwerking en geld.

Lees ook: Kans op randweg bij Baexem verkeken

Uitwerking
De volgende stap in het project is het definitief maken van het ontwerp, het opstellen van een milieu effectrapportage en een provinciaal inpassingsplan. Onbekend is nog wanneer de eerste schop de grond in gaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen