Overslaan en naar de inhoud gaan

Handtekeningen gezet onder Limburgs Energie Akkoord

Geplaatst opwoensdag 21 februari 2018 - 6:00

Op de Chemelot-campus in Geleen is het Limburgs Energie Akkoord getekend.

Zestien Limburgse bedrijven die veel energie verbruiken, de provincie, de gemeente Maastricht en de Limburgse Werkgevers Vereniging zetten allemaal hun handtekening.

Vrijwillige basis
Zij beloven daarmee op vrijwillige basis verder te werken aan projecten voor energiebesparing en het terugdringen van de
CO2-uitstoot. De provincie is bereid mee te betalen. Ook is afgesproken om kennis en ervaringen uit te wisselen en onderzoek te doen naar nieuwe oplossingen.

Het akkoord legt geen wettelijke verplichtingen op.

Bedrijven
Bedrijven die meedoen zijn onder meer de papierfabrieken Smurfit Kappa in Roermond en Sappi in Maastricht. Ook Canon-Océ in Venlo en Trespa in Weert doen mee. Net als bedrijventerrein Chemelot met fabrieken van DSM en Sabic. Aan het akkoord is ruim anderhalf jaar gewerkt. Het provinciebestuur gaf daarmee uitvoering aan een door het Limburgs Parlement in juni 2016 aangenomen motie van de SP, met als opdracht te bekijken of zo'n akkoord mogelijk was.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen