Overslaan en naar de inhoud gaan

Handtekeningen gezet onder Limburgs Energie Akkoord

Geplaatst opwoensdag 21 februari 2018 - 6:00

Op de Chemelot-campus in Geleen is het Limburgs Energie Akkoord getekend.

Zestien Limburgse bedrijven die veel energie verbruiken, de provincie, de gemeente Maastricht en de Limburgse Werkgevers Vereniging zetten allemaal hun handtekening.

Vrijwillige basis
Zij beloven daarmee op vrijwillige basis verder te werken aan projecten voor energiebesparing en het terugdringen van de
CO2-uitstoot. De provincie is bereid mee te betalen. Ook is afgesproken om kennis en ervaringen uit te wisselen en onderzoek te doen naar nieuwe oplossingen.

Het akkoord legt geen wettelijke verplichtingen op.

Bedrijven
Bedrijven die meedoen zijn onder meer de papierfabrieken Smurfit Kappa in Roermond en Sappi in Maastricht. Ook Canon-Océ in Venlo en Trespa in Weert doen mee. Net als bedrijventerrein Chemelot met fabrieken van DSM en Sabic. Aan het akkoord is ruim anderhalf jaar gewerkt. Het provinciebestuur gaf daarmee uitvoering aan een door het Limburgs Parlement in juni 2016 aangenomen motie van de SP, met als opdracht te bekijken of zo'n akkoord mogelijk was.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen